Norsk uteliv tordner: - Katastrofe

Utelivstopp i Trondheim varsler massepermittering. 14 utesteder i Bergen stenger dørene. Utelivsgigant i Oslo slår alarm. Slik reagerer serveringsbransjen på de nasjonale tiltakene.

ROPER UNISONT OM HJELP: En uke etter at Oslo kommune innførte strengere smitteverntiltak for serveringsbransjen, må resten av landet følge etter. Det får blant andre en utelivstopp i Trondheim til å reagere sterkt. Avbildet er Kulturhuset, eid av NOHO Norway, som driver noen av Oslos største utesteder. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ROPER UNISONT OM HJELP: En uke etter at Oslo kommune innførte strengere smitteverntiltak for serveringsbransjen, må resten av landet følge etter. Det får blant andre en utelivstopp i Trondheim til å reagere sterkt. Avbildet er Kulturhuset, eid av NOHO Norway, som driver noen av Oslos største utesteder. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Dette er som å ta smertestillende når du har kreft - meningsløst, sier Jan-Tore Fladvad til Børsen.

Han er eier av utestedene Fire Fine og Barmuda i Trondheim. Snaue tre uker etter byens serveringsbransje jublet over utvidet skjenketid til klokka 02.00, er reglene igjen strammet inn.

Torsdag presenterte regjeringen nye smitteverntiltak som blant annet medfører nasjonal skjenkestopp klokka 24.00. Serveringssteder med skjenkebevilling kan heller ikke slippe inn nye gjester etter 22.00. Endringen iverksettes ved midnatt, natt til lørdag 7. november.

- Håpløst

Hovedstaden har foreløpig levd under ovennevnte tiltak i ei uke. Nå må resten av landet følge etter. I Bergen har man i dag besluttet å stenge dørene for 14 utesteder, skriver BT.

- Dette er årelating og seigpining. Myndighetene burde ha stengt ned det vi driver med og heller kommet med støtte. Det ville ha vært en mer ærlig tilnærming, sier daglig leder ved Ricks AS, Tom Greni, som driver tolv utesteder i Bergen, til avisa.

Også i Trondheim er fortvilelsen stor.

- Dette er håpløst. I sosiale lag er smitten langt høyere enn ved utestedene. Vi har allerede prøvd tidlig skjenkestopp i Trondheim, og det fungerte dårlig. Ved å stenge oss, risikerer du full fest i bydelene. Da har vi langt høyere grad av smittevern her, fortsetter Fladvad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.