Konkurs:

Norsk vann-satsing konkurs

Sitter med en samlet gjeld på 23 millioner kroner.

KROKEN PÅ DØRA: Bjørn Espen Wik er gründeren bak Pure Blue Norway, og tidligere daglig leder for selskapet. Nå er bedriften konkurs. Foto: Pure Blue of Norway

KROKEN PÅ DØRA: Bjørn Espen Wik er gründeren bak Pure Blue Norway, og tidligere daglig leder for selskapet. Nå er bedriften konkurs. Foto: Pure Blue of Norway

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det første som skjedde var at covid kom. Så forsvant kundene i USA, før prisen på containerfrakt mangedoblet seg. Og så kom krigen. De fire parameterne gjorde det vanskelig å få til, forteller Bjørn Bunæs til Børsen.

Han er styreleder i Telemark Kildevann, som var produsent av Pure Blue Norway. Selskapet har også en liten eierandel på 1,7 prosent.

Selskapet skulle selge norsk kildevann på papp til utlandet, noe som fikk mye omtale i mediene. Tidligere landslagsutøver Bjørn Espen Wik er gründeren bak selskapet, som både skulle bidra til mindre plastforbruk og vann til barn i nød.

23 mill. i gjeld

Nå har selskapet begjært oppbud.

- Jeg er ikke lenger administrerende direktør eller styremedlem, så jeg kan ikke uttale meg på selskapets vegne, sier den tidligere taekwondo-mesteren Bjørn Espen Wik til Børsen.

Ifølge Telemarksavisa, som først omtalte konkursen, har kreditorene 22,9 millioner i utestående krav. Bostyrer i saken har ikke besvart Børsens henvendelse.

- Styret har opplyst at den samlede gjelden er på 22 905 000 kroner, heter det i kjennelsen fra Telemark tingrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.