Konkurs:

Norsk vann-satsing konkurs

Sitter med en samlet gjeld på 23 millioner kroner.

KROKEN PÅ DØRA: Bjørn Espen Wik er gründeren bak Pure Blue Norway, og tidligere daglig leder for selskapet. Nå er bedriften konkurs. Foto: Pure Blue of Norway

KROKEN PÅ DØRA: Bjørn Espen Wik er gründeren bak Pure Blue Norway, og tidligere daglig leder for selskapet. Nå er bedriften konkurs. Foto: Pure Blue of Norway

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det første som skjedde var at covid kom. Så forsvant kundene i USA, før prisen på containerfrakt mangedoblet seg. Og så kom krigen. De fire parameterne gjorde det vanskelig å få til, forteller Bjørn Bunæs til Børsen.

Han er styreleder i Telemark Kildevann, som var produsent av Pure Blue Norway. Selskapet har også en liten eierandel på 1,7 prosent.

Selskapet skulle selge norsk kildevann på papp til utlandet, noe som fikk mye omtale i mediene. Tidligere landslagsutøver Bjørn Espen Wik er gründeren bak selskapet, som både skulle bidra til mindre plastforbruk og vann til barn i nød.

23 mill. i gjeld

Nå har selskapet begjært oppbud.

- Jeg er ikke lenger administrerende direktør eller styremedlem, så jeg kan ikke uttale meg på selskapets vegne, sier den tidligere taekwondo-mesteren Bjørn Espen Wik til Børsen.

Ifølge Telemarksavisa, som først omtalte konkursen, har kreditorene 22,9 millioner i utestående krav. Bostyrer i saken har ikke besvart Børsens henvendelse.

- Styret har opplyst at den samlede gjelden er på 22 905 000 kroner, heter det i kjennelsen fra Telemark tingrett.

- Synd

Pure Blue Norway har opplevde en rekke oppstartsproblemer, og sleit blant annet med at produksjonsmaskinen lagde riper i emballasjen og etterlot seg lukt, skrev Telemarksavisa i fjor.

- Det er synd, dette hadde vært en morsom greie å starte med. Dette er primært produkter med eksportpotensial. Det er ikke noe marked i Norge hvor vi har et så bra retursystem for plastflasker. Pure Blue hadde kunder i USA, som hadde laget intensjonsavtaler om å kjøpe ganske mange millioner sånne flasker, sier Bunæs.

I artikkelen framgikk det også at selskapet brukte bilder av høye fjell og isblått vann for å selge produktet, mens det i virkelig ble produsert på Molandsmoen industriområde. Styreleder Leif Teksum innrømmet at reklamen kanskje var litt overdrevent presentert den gang.

Rettelse: I første utgave av denne artikkelen skrev Børsen i hovedbildetekst at Bjørn Espen Wik forlot selskapet i februar. Det korrekte er at han forlot stillingen som daglig leder i februar. Artikkelen ble rettet fredag morgen 07.12.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer