Norsk Wizz Air-pilot om kritikk: - Tull!

Flygeren Christoffer Vika mener Erna Solbergs holdning til Wizz Air er litt utdatert.

WIZZ AIR-FLYGER: Christoffer Vika har jobbet for Wizz Air siden i fjor, og ønsker å nyansere debatten om selskapet han jobber i. Foto: Privat
WIZZ AIR-FLYGER: Christoffer Vika har jobbet for Wizz Air siden i fjor, og ønsker å nyansere debatten om selskapet han jobber i. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air annonserte at de skal åpne innenriksruter i Norge, har debatten rast.

Årsaken er at Wizz Air-sjef, József Váradi har kalt fagforeninger «barnslig», «nasjonalistisk» og «proteksjonistisk» og har avvist at selskapet ønsker å inngå tariffavtaler med fagforeninger om de skal ha ansatte i Norge.

Det ble løftet helt til topps i den norske politikken, da statsminister Erna Solberg i Stortingets spørretime sa at hun privat ikke fløy med selskaper som nekter de ansatte tariffavtaler.

Kronikk ble vist fram

Fra sitt bosted i London har den norske Wizz Air-flygeren Christoffer Vika (37), med en umiskjennelig Haugesunds-dialekt, fulgt debatten i Norge. Han har jobbet som styrmann i Wizz Air siden april i fjor, og ble i forbindelse med debatten som raste kontaktet av selskapets pressesjef, som først og fremst ønsket å få litt hjelp til å forstå det norske perspektivet, hvordan nordmenn tenkte.

- Etter den samtalen tenkte jeg at det kanskje kunne være behjelpelig å skrive en kronikk, sier Vika.

Han oversatte det han skrev til engelsk, og fikk fredag i forrige uke vite at det hadde blitt vist til Wizz Air-sjef József Váradi. Det han ikke hadde fått med seg var at Váradi hadde vist fram en anonymisert utgave av kronikken under pressekonferansen han holdt torsdag, for å illustrere at de ansatte i selskapet var fornøyde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer