Norske bedrifter varsler prisøknig

NHOs medlemsundersøkelse viser at norsk næringsliv fortsatt ikke er «friskmeldt», men på bedringens vei etter koronakrisen.

TOMT: Da coronapandemien traff Norge i mars i fjor, ble Karl Johans gate, som til vanlig yrer av folkeliv, nærmest helt folketom. Foto: Fredrik Hagen / NTB
TOMT: Da coronapandemien traff Norge i mars i fjor, ble Karl Johans gate, som til vanlig yrer av folkeliv, nærmest helt folketom. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Signalene fra bedriftene er at dette også omsettes i økt etterspørsel etter arbeidskraft, noe utviklingen i arbeidsledigheten og antall ledige stillinger også bekrefter, skriver NHO i en pressemelding.

Av de 2.725 bedriftene som har svart på NHOs medlemsundersøkelse, er det bare 11 prosent som anså situasjonen som dårlig. 42 prosent mener den er god, mens 47 anser situasjonen som tilfredsstillende.

I april var det nesten like mange bedrifter som vurderte situasjonen som god som anså den som dårlig.

Selv om 10 prosent av medlemsbedriftene svarer at de har betalingsvansker, og 7 prosent frykter konkurs, er tallene de laveste siden NHO startet å spørre om dette da koronautbruddet startet for snart halvannet år siden.

Også andelen bedrifter som har lavere omsetning enn antatt normalnivå faller – fra 30 prosent i august til 26 prosent i september. Bare 3 prosent av bedriftene har mer enn halvert omsetning sammenlignet med en antatt normal.

– Selv om norsk næringsliv fortsatt ikke er «friskmeldt» etter koronakrisen, fortsetter bedringen ganske ufortrødent, skriver sjeføkonom Øystein Dørum i NHO om undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer