Norske datterselskaper begjært konkurs

Krisa har krevd omfattende opprydningsarbeid i Norwegian. Nå er det åpnet konkurs i to av selskapets norske datterselskaper.

STYRER UT AV KRISA: Torsdag ble det åpnet konkurs i Norwegian Ground Handling AS og Norwegian Cargo AS. Foto: Carina Johansen / NTB
STYRER UT AV KRISA: Torsdag ble det åpnet konkurs i Norwegian Ground Handling AS og Norwegian Cargo AS. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ble de to norske selskapene Norwegian Ground Handling AS og Norwegian Cargo AS begjært konkurs.

Det kommer fram i kunngjøringer hos Brønnøysundregistrene.

Overfor Børsen opplyser kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Esben Tuman, at konkursåpningene ikke vil få noen konsekvenser for driften av hovedselskapet.

- Som følge av pandemien og at vi ikke lenger har langdistansevirksomhet, har inntektene til disse selskapene falt bort. Dette berører ingen ansatte, sier Tuman.

- Inntektsbortfall

Han forteller at selskapene i all hovedsak har vært tilknyttet oppgaver innen Norwegians langsdistansevirksomhet, henholdsvis last og håndtering av oppgaver på bakken.

Norwegian tok som et kjent kraftig grep tidligere i år, og la ned langdistanserutene som nok et ledd i redningsplanen.

- Uten oppgaver og med inntektsbortfall, har ikke selskapene hatt mulighet til å overholde sine økonomiske forpliktelser. Men dette får ingen konsekvenser for vår drift framover, understreker Tuman.

Datterselskap konkurs

Etter et dramatisk år preget av coronapandemi og rettsprosesser i Irland, avsluttet flygiganten en vellykket rekontruksjonprosess onsdag denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer