Norske rikinger avskilter privatflyene

Markedet for privatfly gløder. Men norske rikinger går motsatt vei.

AVSKULTET: Odd Reitan og familiens privatfly ble avskiltet i september. Foto: Ole Martin Wold / NTB
AVSKULTET: Odd Reitan og familiens privatfly ble avskiltet i september. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ha råd til å kjøpe seg sitt eget privatfly framstår som en sentral del av milliardærdrømmen for mange av oss helt vanlige folk, men flere av Norges rikeste personer har denne høsten kvittet seg med privatflyene sine.

Det viser en oversikt fra Norges luftfartøyregister.

I slutten av september ble ett av Reitan-familiens franske privatfly - av typen Dassault Falcon 2000 EX, slettet fra Norges luftfartøyregister. Ifølge oversikten ble flyet registrert seinsommeren i 2015.

- Jeg bekrefter at Dassault Falcon 2000 EX er solgt. Utover det har vi ikke noe å tilføye, skriver presseansvarlig i Reitangruppen, Berit Hvalryg, i en e-post til Børsen.

Slettet

Privatflyet til Norges rikeste kvinne, Helene Sundt - og hennes bror Christian Sundt - er også registrert avskiltet. Flyet eies av selskapet Formator AS - et datterselskap av Sundt AS.

Også Hugo Lund Maurstad-kontrollerte Funkybiz AS fikk sitt brasilianske Embraer S.A avskiltet 22. september, viser oversikten over slettede fartøy fra luftfartøysregisteret.

Det var Kapital som først omtalte saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer