Norske tall bekymrer: - Alvorlig knekk

Nordmenns tro på landets økonomi stuper etter historisk løft. - Den har fått seg en alvorlig knekk, sier seniorrådgiver i Opinion, Henrik Høidahl.

TILBAKESLAG: I august faller forbrukertillitsindeksen (CCI), viser den siste målingen til Opinion. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKESLAG: I august faller forbrukertillitsindeksen (CCI), viser den siste målingen til Opinion. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Som Børsen tidligere har skrevet, har nordmenns vurdering av og forventninger til landets økonomi falt og økt i kjølvannet av coronapandemien. I april nådde den et rekordlavt nivå, da forbrukertillitsindeksen (CCI) falt fra minus 10,4 prosentpoeng i mars til minus 13,3 poeng. Måneden etter, i mai, kontret grafen med et historisk løft.

Nå viser ferske tall at indeksen er på vei ned igjen – langt ned.

- Det er først og fremst indikatoren «troen på landets økonomi om 12 måneder» som får seg en alvorlig knekk i august. Den faller med hele 13,8 poeng fra juli til august og er med det igjen på et lavere nivå enn før pandemien, som sendte CCI ned til rekordlave nivåer i mars og april, sier Høidahl i en pressemelding.

I august faller indeksen fra minus 1,0 poeng i juli til minus 4,8 poeng, som er et noe lavere nivå enn i mai.

Økte smittetall, økt frykt

Fallet kommer etter rapporter om økte smittetall i Norge og en rekke land i Europa.

- I august er det 45 prosent som tror at landets økonomi vil være litt eller mye dårligere om 12 måneder, mot 31 prosent i juli. 28 prosent tror den vil være litt eller mye bedre, mot 41 prosent i juli, sier Høidahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer