Norskeid skip angrepet av pirater

Piratene måtte gi opp etter skuddveksling med vaktene på kjemikalietankskipet Stolt Apal utenfor Jemen.

RETURNERTE ILD: - De væpnede vaktene returnerte ild, satte den ene jolla ut av spill, og stoppet jakten, skriver rederiet Stolt Tankers om angrepet på Stolt Apal (bildet). Foto: Vesselfinder.com
RETURNERTE ILD: - De væpnede vaktene returnerte ild, satte den ene jolla ut av spill, og stoppet jakten, skriver rederiet Stolt Tankers om angrepet på Stolt Apal (bildet). Foto: Vesselfinder.com Vis mer
Publisert

Det norskeide kjemikalietankskipet Stolt Apal har blitt angrepet av seks væpnede pirater utenfor Jemen.

Piratene var fordelt på to småbåter som hurtig nærmet seg Stolt Apal.

- Etter at flere varselskudd ble avfyrt fra de bevæpnede vaktene om bord Stolt Apal, åpnet jollene ild mot skipet. De væpnede vaktene returnerte ild, satte den ene jolla ut av spill, og stoppet jakten, skriver Stolt Tankers i en e-post til Børsen.

Angrepet ble først omtalt av Reuters.

Ikke nordmenn om bord

Stolt Tankers opplyser at det er mindre skader på brua på båten etter kuler, men at ingen er skadd og at ikke noe av lasten er skadd. Stolt Apal fikk støtte fra et krigsskip, og har gjenopptatt seilasen.

Rederiet bekrefter overfor Børsen at det ikke er noen nordmenn om bord.

Rederiet Stolt Tankers og det børsnoterte eierselskapet Stolt-Nielsen Ltd. har flere ganger vært i fokus i forbindelse med pirater og piratangrep i den beryktede Aden-bukta mellom Somalia i sør og Jemen i nord hvor det har florert med piratangrep.

I 2013 satte Norge inn fregatten KNM Fridtjof Nansen for å beskytte skip og bekjempe piratvirksomheten i området.

Kritiserte løsepenger

I 2008 meldte TV2 at det chartrede skipet Stolt Valor ble kapret i det samme området, men at de 22 besetningsmedlemmene kom seg i sikkerhet.

Året etter ble kjemikalietankeren Stolt Strength frigitt, fem måneder etter at den ble kapret av pirater utenfor Somalia. Ifølge NTB var det ikke kjent hvor mye som ble utbetalt i løsepenger.

Praksisen med å utbetale løsepenger ble den gang skarpt kritisert av Somalias statsminister Omar Abdriashid Ali Sharmarke.

- Det er dette som har oppmuntret flere ungdommer til å dra til sjøs. Vår politikk har alltid vært at det ikke skal betales løsepenger, sa han ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer