Norskeid skip angrepet av pirater

Piratene måtte gi opp etter skuddveksling med vaktene på kjemikalietankskipet Stolt Apal utenfor Jemen.

RETURNERTE ILD: - De væpnede vaktene returnerte ild, satte den ene jolla ut av spill, og stoppet jakten, skriver rederiet Stolt Tankers om angrepet på Stolt Apal (bildet). Foto: Vesselfinder.com
RETURNERTE ILD: - De væpnede vaktene returnerte ild, satte den ene jolla ut av spill, og stoppet jakten, skriver rederiet Stolt Tankers om angrepet på Stolt Apal (bildet). Foto: Vesselfinder.com Vis mer
Publisert

Det norskeide kjemikalietankskipet Stolt Apal har blitt angrepet av seks væpnede pirater utenfor Jemen.

Piratene var fordelt på to småbåter som hurtig nærmet seg Stolt Apal.

- Etter at flere varselskudd ble avfyrt fra de bevæpnede vaktene om bord Stolt Apal, åpnet jollene ild mot skipet. De væpnede vaktene returnerte ild, satte den ene jolla ut av spill, og stoppet jakten, skriver Stolt Tankers i en e-post til Børsen.

Angrepet ble først omtalt av Reuters.

Ikke nordmenn om bord

Stolt Tankers opplyser at det er mindre skader på brua på båten etter kuler, men at ingen er skadd og at ikke noe av lasten er skadd. Stolt Apal fikk støtte fra et krigsskip, og har gjenopptatt seilasen.

Rederiet bekrefter overfor Børsen at det ikke er noen nordmenn om bord.

Rederiet Stolt Tankers og det børsnoterte eierselskapet Stolt-Nielsen Ltd. har flere ganger vært i fokus i forbindelse med pirater og piratangrep i den beryktede Aden-bukta mellom Somalia i sør og Jemen i nord hvor det har florert med piratangrep.

I 2013 satte Norge inn fregatten KNM Fridtjof Nansen for å beskytte skip og bekjempe piratvirksomheten i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer