Norwegian-aksjen faller bratt

Etter nyhet om kanselleringer.

FALLER: Norwegian-aksjen faller fra start, og svinger kraftig i åpningsminuttene etter nyheten om færre passasjerer i februar og kanselleringer som følge av laverer etterspørsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FALLER: Norwegian-aksjen faller fra start, og svinger kraftig i åpningsminuttene etter nyheten om færre passasjerer i februar og kanselleringer som følge av laverer etterspørsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-aksjen åpnet ned mer enn fem prosent etter nyheten om at selskapet kansellerer flyvninger mellom USA og Europa på grunn av coronaviruset.

Etter snaue ti minutters handel er store deler av nedgangen borte, og aksjen er ned rundt 0,5 prosent. Etter litt over 15 minutters handel er den ned igjen over 4,4 prosent.

Fallet har tiltatt utover dagen, blant annet etter nyheten om at flybransjen frykter gigantiske tap som følge av situasjonen rundt coronaviruset.

På det meste var aksjen ned hele 12,7 prosent i 14 tida, mens verdien i 15.45-tida er ned 11,8 prosent siden børsen åpnet.

På morgenkvisten la Norwegian også fram tall som viser nedgang i antall passasjerer i februar.

Totalt valgte 1.955.585 passasjerer å fly med selskapet i februar. Punktligheten for februar var på 84,2 prosent og fyllingsgraden var på 81,7 prosent.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere på strategien om å igjen bli lønnsomme etter flere år med betydelig vekst. Dette er den ellevte måneden på rad at den planlagte kapasitetsreduksjonen har påvirket enhetsinntektene positivt, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer