Norwegian-aksjen faller bratt

Etter nyhet om kanselleringer.

FALLER: Norwegian-aksjen faller fra start, og svinger kraftig i åpningsminuttene etter nyheten om færre passasjerer i februar og kanselleringer som følge av laverer etterspørsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FALLER: Norwegian-aksjen faller fra start, og svinger kraftig i åpningsminuttene etter nyheten om færre passasjerer i februar og kanselleringer som følge av laverer etterspørsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-aksjen åpnet ned mer enn fem prosent etter nyheten om at selskapet kansellerer flyvninger mellom USA og Europa på grunn av coronaviruset.

Etter snaue ti minutters handel er store deler av nedgangen borte, og aksjen er ned rundt 0,5 prosent. Etter litt over 15 minutters handel er den ned igjen over 4,4 prosent.

Fallet har tiltatt utover dagen, blant annet etter nyheten om at flybransjen frykter gigantiske tap som følge av situasjonen rundt coronaviruset.

På det meste var aksjen ned hele 12,7 prosent i 14 tida, mens verdien i 15.45-tida er ned 11,8 prosent siden børsen åpnet.

På morgenkvisten la Norwegian også fram tall som viser nedgang i antall passasjerer i februar.

Totalt valgte 1.955.585 passasjerer å fly med selskapet i februar. Punktligheten for februar var på 84,2 prosent og fyllingsgraden var på 81,7 prosent.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere på strategien om å igjen bli lønnsomme etter flere år med betydelig vekst. Dette er den ellevte måneden på rad at den planlagte kapasitetsreduksjonen har påvirket enhetsinntektene positivt, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

- Samtidig har vi de siste dagene opplevd redusert etterspørsel på enkelte ruter på grunn av koronaviruset og har derfor kansellert noen flygninger mellom Europa og USA, sier Schram.

Norwegian har kansellert 22 flygninger mellom Europa og USA fra 28. mars til 5. mai, grunnet redusert etterspørsel, skriver selskapet i en pressemelding.

Flyselskapet opplyser at de har få flygninger til Nord-Italia og andre regioner som er kraftig berørt av viruset.

Tirsdag meldte SAS at de kutter alle avganger til Nord-Italia som følge av viruset. Samtidig varslet selskapet at det vurderer permitteringer av ansatte.

Lufthansa varslet på sin side i går at de setter hele 150 fly på bakken som følge av stiuasjonen rundt coronaviruset.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer