Norwegian-aksjen i fritt fall fra start

Følger børskollapsen.

Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-aksjen stupte nok en gang fra start. Aksjen var ned 18,5 prosent etter ett minutts handel, og fortsatte ytterligere ned før den nådde bunnen 28,1 prosent ned. etter fire minutter.

Etter noen minutters handel henter aksjen seg imidlertid noe inn, og ligger i rundt klokka 09.20 14,22 prosent ned.

Klokka 10.45 har aksjen hentet seg noe inn, og ligger nå 11,3 prosent ned. I 13-tida er fallet ytterligere redusert, og aksjen er ned 5,5 prosent siden børsåpning.

Deretter falt aksjen igjen, og ved børsslutt var den ned 9,8 prosent. De siste ti dagene har aksjen falt hele 64,48 prosent.

Norwegian og andre flyselskaper er blant aktørene som har fått mest juling på børsene i kjølvannet av coronaviruset.

Fredag falt aksjen til sitt laveste nivå siden 2005.

Forrige uke advarte flyorganisasjonen International Air Transport Association (IATA) om at flyselskapene vil tape svimlende summer på coronaviruset. Ifølge organisasjonens ferske prognos vil verdens flyselskaper tape 583 milliarder kroner dersom det ikke blir ytterligere spredning av viruset.

Dersom virsuet sprer seg til flere land vil tape bikke over 1000 milliarder, anslår organisasjonen. Norge er blant markedene som blir hardest rammet, mener IATA.

Fredag varslet flygiganten Lufthansa at selskapet sløyfer nær 50 prosent av alle flyvninger som følge av coronaviruset.

Lufthansa har blant annet innstilt alle ruter til Kina fram til 24. april og til Iran fra til 30. april og har også kuttet kraftig i rutetilbudet til virusrammede land som Sør-Korea og Italia.

Italia er det hardest virusrammede landet i Europa. Så langt er nærmere 7.500 personer bekreftet smittet og 366 er døde.

- Fra 8. mars er det restriksjoner i bevegelsesfriheten i hele regionen Lombardia og flere provinser, opplyser UD.

SAS er blant selskapene som har kansellert alle reiser til Nord-Italia. Samtidig fortsetter Norwegian å selge billetter til for eksempel Milano.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer