Norwegian-aksjen kraftig ned fra start

Bratt åpning nedover etter framleggelsen av kvartalsresultat.

KONSERNSJEF: Konsernsjef i flyselskapet Norwegian ASA, Jacob Schram besøker selskapets base på Gatwick flyplass utenfor London. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
KONSERNSJEF: Konsernsjef i flyselskapet Norwegian ASA, Jacob Schram besøker selskapets base på Gatwick flyplass utenfor London. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen slapp Norwegian resultatene fra fjerde kvartal og 2019.

Resultatene blir ikke godt mottatt på børsen. Aksjen stuper seks prosent fra start, og er i åpningsminuttene ned mer enn sju prosent.

Etter en halvtimes handel har aksjen tatt seg noe opp, og ligger rundt fem prosent ned.

Norwegian fikk et underskudd før skatt på 2 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor.

I en pressemelding opplyser selskapet at enhetsinntektene økte ni måneder på rad.

I midten av mars i fjor besluttet Norwegian å sette Boeings 737 MAX-fly på bakken etter flyulykken i Etiopia. Selskapet har derfor gjennom store deler av året leid inn fly for å unngå kanselleringer og forsinkelser, som har påvirket selskapets økonomi.

Det har også vært problemer med Rolls-Royce-motorene på Dreamliner-flåten.

Dette mener Norwegian er begrunnelsen for at resultatet for året endte med et tap på 1,6 milliarder kroner. Det vises samtidig til at det underliggende driftsresultatet før eierkostnader (EBITDAR) doblet seg til 6,5 milliarder kroner.

- Vil snu utfordringene

Fjerde kvartal ble det underliggende driftsresultatet før eierkostnader (EBITDAR) forbedret til 436 millioner kroner sammenlignet med et tap på 118 millioner kroner i fjerde kvartal 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer