Norwegian-aksjen stuper

Faller med nær 50 prosent på Oslo Børs.

BRÅTT FALL: Norwegians kommende emisjon sørger for et brått fall på Oslo Børs. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BRÅTT FALL: Norwegians kommende emisjon sørger for et brått fall på Oslo Børs. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Norwegian stuper på børs onsdag morgen. Ved 9.30-tida er aksjen ned nær 50 prosent og handles for rundt 29 kroner per aksje.

Det tilsynelatende dramatiske fallet er imidlertid forventet. Onsdag handles nemlig flyaksjen uten rettighet til å få bli med på selskapets kommende emisjon.

Selskapet har levd med kniven på strupen siden coronakrisa satte en effektiv stopper på så godt som all flytrafikk i mars i fjor. Reiserestriksjonene, som ble innført verden over, har skapt stor uforutsigbarhet for det norske selskapet, som fra før var tynget av en astronomisk milliardgjeld.

Norwegian er derfor på jakt etter ferske penger, og det håper de å sikre seg gjennom en emisjon.

- Galskap

I midten av april kunngjorde Norwegian at de hadde økt sin øvre ramme for kapitalinnhenting til seks milliarder kroner.

Totalt skal det utstedes 958,5 millioner nye aksjer, med en tegningskurs på 6,25 kroner per aksje. Det er en brøkdel av der aksjekursen har ligget de siste dagene.

Selv om selskapets eksisterende aksjonærer vil bli kraftig utvannet av emisjonen, ble Norwegian-aksjer solgt for rundt 55 kroner på Oslo Børs så seint som tirsdag denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer