Norwegian-aksjen til himmels

Gjorde gigantbyks på børsen.

STIGER: Norwegian stiger på børsen etter nyheten om krisehjelp til SAS fra svenske og danske myndigheter. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STIGER: Norwegian stiger på børsen etter nyheten om krisehjelp til SAS fra svenske og danske myndigheter. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-aksjen gikk rett til værs på børsen onsdag, og var på det meste opp med vanvittige 41 prosent. Utover ettermiddag sank den derimot noe, og endte ved børsslutt opp 29,4 prosent.

Børs-bykset kommer etter nyheten om at svenske og danske myndigheter bidrar med milliard-garanti til SAS.

Norwegian ble også en av tirsdagens store vinnere på børsen, der aksjen endte opp hele 22 prosent etter at NTB før børsåpning meldte at statlig kjøp av aksjer i Norwegian kan komme på bordet.

Onsdag fortsatte altså den positive kurven for selskapet.

PERMITTERER HALVPARTEN: 5000 ansatte, 50 prosent av Norwegians ansatte, permitteres som følge av coronakrisa. Vis mer

De siste 30 dagene har aksjen riktignok samlet gått ned 71,3 prosent, til tross for oppturen de siste to dagene.

Hastemøte

I formiddag kunne også Børsen fortelle at Norwegian er innkalt til et hastemøte på Statsministerens kontor.

Norwegian-aksjen stiger i minuttene etter nyheten om hastemøtet. Etter en dag med solid oppgang på børsen steg aksjen fra 20 prosent opp til mer enn 32 prosent opp i minuttene etter at Børsen skrev om møtet.

Det er Parat-leder Unn Kristin Olsen som opplyser om møtet til Børsen.

- Vi skal møtes klokka 13. Dette er kommet i stand på svært kort varsel etter at vi seint onsdag kveld ba om et møte. Vi setter stor pris på at SMK snur seg så raskt rundt, sier hun.

- Hvilke forventninger har dere?

- Det skal jeg ikke svare på nå. Det tar vi etter møtet, sier Olsen.

Tirsdag kveld var budskapet krystallklart:

- Situasjonen er svært kritisk, og det blir mer kritisk for hver eneste dag som går, sa Olsen til Børsen da.

- Vi krever en løsning allerede i morgen, sa hun tirsdag kveld.

- Trenger tilsvarende hjelp

I går lovet svenske og danske myndigheter å stille opp med en samlet statsgaranti på tre milliarder svenske kroner til Norwegians hovedkonkurrent SAS.

Bare et par timer etter var Norwegian-sjef Jacob Schram ute og etterlyste samme ordning fra norske myndigheter.

- Nå har svenske og danske myndigheter kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form av likviditet som gjør det mye enklere for Norwegians største konkurrent å komme seg gjennom denne krisen, sier konsernsjef i Norwegian Jacob Schram i en pressemelding tirsdag kveld.

- Norwegian er et norsk selskap som trenger tilsvarende hjelp fra norske myndigheter for å kunne trygge norske arbeidsplasser, infrastruktur og verdiskaping. Vi er glade for at regjering og Storting har sagt de vil gjøre alt som er nødvendig for å redde norske selskaper og norske arbeidsplasser gjennom denne krisen og vi håper nå at det raskt kommer tilsvarende tiltak for Norwegian i form av en kredittfasilitet, sier Schram videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer