Norwegian-aksjonærene stemte ja til kriseplanen

Aksjonærene vil sitte igjen med 5,2 prosent av selskapet.

SE NÅ: Mandag blir en skjebnedag for Norwegian. Dette er siste nytt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det klart at Norwegians aksjonærer stemmer ja til selskapets mye omtalte kriseplan. Aksjonærene vil med det sitte igjen med 5,3 prosent av selskapet, ifølge Norwegians finansdirektør Geir Karlsen. Det skriver E24, som følger generalforsamlingen digitalt.

Selskapets toppledelse har i flere uker jobbet på spreng for å sikre nok egenkapital til å kunne utløse statlige kriselån på 2,7 milliarder kroner. For å lykkes var de avhengige av støtte fra aksjonærene under dagens ekstraordinære generalforsamling.

Støtten var overveldende.

Over 96 prosent av aksjonærene stemte for emisjonen, som skal sikre for at det skal hentes inn mellom 300 og 400 millioner, ifølge DN. Over 95 prosent stemte for å gjøre om milliarder i obligasjonsgjeld til egenkapital, mens en like overbevisende andel stemte for at gjelden fra leasingselskapene kunne bli omgjort til egenkapital, ifølge avisa.

DNB Verdipapirservice har ifølge E24 opplyst at 38 millioner aksjer, tilsvarende 23,79 prosent av selskapet, er representert på den digitale generalforsamlingen. 23 millioner aksjer er representert ved fullmakt og 434 eier med totalt 15 millioner aksjer er til stede ved å ha logget seg på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer