Norwegian-ansatte i corona-karantene

Det bekrefter flyselskapet til Børsen.

KREVENDE PERIODE: I likhet med andre flyselskaper, har Norwegian fått kjenne konsekvensene av corona-utbruddet. Avbildet er Norwegians kommunikasjonsdirektør, Lasse Sandaker-Nilsen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
KREVENDE PERIODE: I likhet med andre flyselskaper, har Norwegian fått kjenne konsekvensene av corona-utbruddet. Avbildet er Norwegians kommunikasjonsdirektør, Lasse Sandaker-Nilsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge pressetalsperson i Norwegian, Astrid Mannion-Gibson, er flere Norwegian-medarbeidere satt i karantene.

- Som mange andre selskap har vi også ansatte i karantene. Men vi har ikke mulighet til å gå ut med konkrete detaljer rundt dette til media løpende, sier hun til Børsen.

Selskapet ønsker ikke å gi et konkret tall på hvor mange det dreier seg om. Norwegian understreker samtidig at de foreløpig ikke har noen rapporterte smittetilfeller blant sine ansatte.

- Vi er i tett dialog med Folkehelseinstituttet og helsemyndighetene i de landene vi har virksomhet og forholder oss til rådene vi får derfra. Dersom det skulle oppstå mistanke om smittsomme sykdommer om bord, har vi rutiner og utstyr for å håndtere dette. Helsen og sikkerheten til våre ansatte og kunder har alltid høyeste prioritet, fortsetter Mannion-Gibson.

PANDEMI: Helse- og omsorgsminister Bent Høie sier vi må regne med at en stor andel av befolkningen blir smittet. Video: Per Ervland. Reporter: Mats Rønning Vis mer

Corona-smitte i SAS

Nyheter kommer kort tid etter at selskapet varslet permitteringer og masse-kansellering. Informasjonen gis også dagen etter at SAS bekreftet at de har medarbeidere som er smittet av coronaviruset.

- Ja, i SAS har vi medarbeidere som er smittet og vi har medarbeidere i karantene. Dette er håndtert i tråd med helsemyndighetenes råd og anbefalinger, uttalte John Eckhoff, pressesjef i SAS til Børsen.

Han bekreftet videre at det er snakk om ansatte som arbeider om bord i fly, men ville ikke gi nærmere opplysninger om hvilke stillinger de innehar, eller antall ansatte som er rammet.

- Sykdommen skjedde noen dager etter at medarbeiderne kom hjem fra en reise i et risikoområde. Det er altså ingen som har blitt syke eller vist symptomer om bord, skrev SAS i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer