Norwegian-avtale med kabinansatte i USA

Nå skal det stemmes over avtalen, som kan få slutt på en årelang dragkamp mellom ledelse og USA-ansatte i flyselskapet.

- FORANDRET ALT: «Å ha sin fagforening og en måte å heve stemmen sammen forandret alt», sier den mektige lederen i kabinansattefagforeningen AFA International, Sara Nelson, om at Norwegians kabinansatte i USA etter flere års kamp har forhandlet fram en tariffavtale. Foto: Jacques Hvistendahl
- FORANDRET ALT: «Å ha sin fagforening og en måte å heve stemmen sammen forandret alt», sier den mektige lederen i kabinansattefagforeningen AFA International, Sara Nelson, om at Norwegians kabinansatte i USA etter flere års kamp har forhandlet fram en tariffavtale. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske fagforeningen AFA har nådd en tentativ tariffavtale for over 500 av Norwegians kabinansatte i USA. Nå skal det stemmes over denne avtalen.

Det skriver AFA i en pressemelding hvor det står at avtalen er toårig, og vil gi «øyeblikkelig lønnsøkning og klart definerte arbeidsplaner og -regler.»

- Vi har arbeidet hardt for denne dagen, sier lederen for AFAs Norwegian-avdeling, Valentin Lorien i meldingen.

Dagbladet har så langt ikke fått noen kommentar fra flyselskapet Norwegian, her ved finansdirektør Geir Karlsen og konsernsjef Jacob Schram. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
Dagbladet har så langt ikke fått noen kommentar fra flyselskapet Norwegian, her ved finansdirektør Geir Karlsen og konsernsjef Jacob Schram. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix Vis mer

Tre års forhandlinger

Det siste har Valentin Lorien utvilsomt dekning for:

Forhandlingene har pågått i nærmere tre år - og enda lenger hvis man tar med de forhandlingene som de Norwegian-kabinansattes fagforening i USA prøvde å få i stand før de på nyåret 2017 sluttet seg til AFA.

Året før fikk AFAs forgjenger NCCA medhold i meklingsorganet National Mediation Board for at både Norwegian og bemanningsselskapet OSM Aviation er de kabinansattes arbeidsgivere.

Underveis har det kommet til knallharde utfall fra begge sider, men nå ser dette ut til å være et tilbakelagt stadium.

- Forandret alt

«De holdt sammen og deres ledelse responderte», sier den mektige lederen for AFA International, Sara Nelson, om Norwegians kabinansatte.

«De vant ikke bare forbedringer på jobben, men også respekten til dem de sto overfor i forhandlingene. Å ha sin fagforening og en måte å heve stemmen sammen forandret alt», sier Nelson i pressemeldingen.

Dagbladet har så langt ikke fått noen kommentar fra Norwegian og OSM Aviation.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer