Norwegian-avtale med kabinansatte i USA

Nå skal det stemmes over avtalen, som kan få slutt på en årelang dragkamp mellom ledelse og USA-ansatte i flyselskapet.

- FORANDRET ALT: «Å ha sin fagforening og en måte å heve stemmen sammen forandret alt», sier den mektige lederen i kabinansattefagforeningen AFA International, Sara Nelson, om at Norwegians kabinansatte i USA etter flere års kamp har forhandlet fram en tariffavtale. Foto: Jacques Hvistendahl
- FORANDRET ALT: «Å ha sin fagforening og en måte å heve stemmen sammen forandret alt», sier den mektige lederen i kabinansattefagforeningen AFA International, Sara Nelson, om at Norwegians kabinansatte i USA etter flere års kamp har forhandlet fram en tariffavtale. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske fagforeningen AFA har nådd en tentativ tariffavtale for over 500 av Norwegians kabinansatte i USA. Nå skal det stemmes over denne avtalen.

Det skriver AFA i en pressemelding hvor det står at avtalen er toårig, og vil gi «øyeblikkelig lønnsøkning og klart definerte arbeidsplaner og -regler.»

- Vi har arbeidet hardt for denne dagen, sier lederen for AFAs Norwegian-avdeling, Valentin Lorien i meldingen.

Tre års forhandlinger

Det siste har Valentin Lorien utvilsomt dekning for:

Forhandlingene har pågått i nærmere tre år - og enda lenger hvis man tar med de forhandlingene som de Norwegian-kabinansattes fagforening i USA prøvde å få i stand før de på nyåret 2017 sluttet seg til AFA.

Året før fikk AFAs forgjenger NCCA medhold i meklingsorganet National Mediation Board for at både Norwegian og bemanningsselskapet OSM Aviation er de kabinansattes arbeidsgivere.

Underveis har det kommet til knallharde utfall fra begge sider, men nå ser dette ut til å være et tilbakelagt stadium.

- Forandret alt

«De holdt sammen og deres ledelse responderte», sier den mektige lederen for AFA International, Sara Nelson, om Norwegians kabinansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer