Norwegian ber om det samme, etter milliardstøtte til SAS

Norwegian-sjef Jacob Schram ber norske myndigheter om å gjøre det samme for selskapet, etter at Sverige og Danmark tirsdag ga SAS en milliardgaranti i møte med coronakrisa.

BER OM KRISEHJELP: Norwegians konsernsjef Jacob Schram. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BER OM KRISEHJELP: Norwegians konsernsjef Jacob Schram. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har svenske og danske myndigheter kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form av likviditet som gjør det mye enklere for Norwegians største konkurrent å komme seg gjennom denne krisen, sier konsernsjef i Norwegian Jacob Schram i en pressemelding tirsdag kveld.

Norwegian-sjefens krav kommer bare et par timer etter at svenske og danske myndigheter lovet å stille opp med en samlet statsgaranti på 3 milliarder svenske kroner til hovedkonkurrenten SAS.

- Norwegian er et norsk selskap som trenger tilsvarende hjelp fra norske myndigheter for å kunne trygge norske arbeidsplasser, infrastruktur og verdiskaping. Vi er glade for at regjering og Storting har sagt de vil gjøre alt som er nødvendig for å redde norske selskaper og norske arbeidsplasser gjennom denne krisen og vi håper nå at det raskt kommer tilsvarende tiltak for Norwegian i form av en kredittfasilitet, sier Schram videre.

Det har foreløpig ikke lykkes Børsen å få ytterligere kommentarer fra Norwegian-sjefen.

Selskapet sleit allerede i motvind da coronaviruset dukket opp og lammet flytrafikken over store deler av verden. Mandag ettermiddag varslet selskapet at de kansellerer 85 prosent av flygingene og permitterer 7300 ansatte som følge av coronakrisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer