Norwegian ber om det samme, etter milliardstøtte til SAS

Norwegian-sjef Jacob Schram ber norske myndigheter om å gjøre det samme for selskapet, etter at Sverige og Danmark tirsdag ga SAS en milliardgaranti i møte med coronakrisa.

BER OM KRISEHJELP: Norwegians konsernsjef Jacob Schram. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BER OM KRISEHJELP: Norwegians konsernsjef Jacob Schram. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har svenske og danske myndigheter kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form av likviditet som gjør det mye enklere for Norwegians største konkurrent å komme seg gjennom denne krisen, sier konsernsjef i Norwegian Jacob Schram i en pressemelding tirsdag kveld.

Norwegian-sjefens krav kommer bare et par timer etter at svenske og danske myndigheter lovet å stille opp med en samlet statsgaranti på 3 milliarder svenske kroner til hovedkonkurrenten SAS.

- Norwegian er et norsk selskap som trenger tilsvarende hjelp fra norske myndigheter for å kunne trygge norske arbeidsplasser, infrastruktur og verdiskaping. Vi er glade for at regjering og Storting har sagt de vil gjøre alt som er nødvendig for å redde norske selskaper og norske arbeidsplasser gjennom denne krisen og vi håper nå at det raskt kommer tilsvarende tiltak for Norwegian i form av en kredittfasilitet, sier Schram videre.

Det har foreløpig ikke lykkes Børsen å få ytterligere kommentarer fra Norwegian-sjefen.

Selskapet sleit allerede i motvind da coronaviruset dukket opp og lammet flytrafikken over store deler av verden. Mandag ettermiddag varslet selskapet at de kansellerer 85 prosent av flygingene og permitterer 7300 ansatte som følge av coronakrisa.

- Luftfarten står overfor en ekstraordinær krise der også vi i Norwegian må sette de aller fleste av flyene våre på bakken og permittere en stor andel av våre kolleger, sa Schram mandag.

Tirsdag morgen kunne NTB melde at statlig kjøp av aksjer i Norwegian kan komme på bordet som en løsning for å berge den norske flygiganten fra konkurs.

TILTAK: Lørdag morgen har Oslo lufthavn satt inn tiltak mot to fly som har ankommet flyplassen fra utenfor Norden. Vis mer

Nyhetsbyrået viser til kilder på at en uformell diskusjon allerede er i gang i de politiske miljøene om statlig kjøp av aksjer i Norwegian som et mulig siste alternativ for å sikre flyselskapets overlevelse.

Nyheten førte til at selskapet skjøt til værs på Oslo Børs med utrolige 21,97 prosent i dag.

De siste 30 dagene har imidlertid flyselskapet mistet over 77 prosent av markedsverdien.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer