- Norwegian bør få 20 milliarder

Pilotforbundets leder Oddbjørn Holsether ber Stortinget tvinge gjennom pengestøtte til Norwegian, og synes selskapet bør får 20 milliarder kroner. Nå vil Senterpartiet gå nye runder på Stortinget.

SIER NEI: Regjeringen vil ikke gi mer støtte til Norwegian eller Erik Braathens nye flyselskap. Video: NTB Vis mer
Publisert

Dagen etter regjeringens sjokkbeskjed om at Norwegian ikke får ytterligere pengestøtte, er pilotleder Oddbjørn Holsether i Oslo for å overbevise Stortinget om å omgjøre regjeringens nei.

Holsether, som bor i Molde, er leder i Pilotforbundet i den YS-tilsluttede fagforeningen Parat, hvor Norwegian-pilotene er tilsluttet.

- Det er Stortinget som til sjuende og sist bestemmer, så Stortinget sitter på nøkkelen, sier Holsether til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Han har kontaktet de fleste partiene, og var tirsdag formiddag i ferd med å spikre avtaler.

- Bør få 20 milliarder

- Alle andre land har skjønt at det å ha et nasjonalt flyselskap er så viktig for infrastrukturen at vi må ta vare på det. Det er et budskap som må fram til alle på Stortinget, så de skjønner hva som står på spill, sier Holsether til Børsen.

Til dette vil han ha pengestøtte.

- Alle andre land har bidratt til luftfarten i mye sterkere grad enn den norske regjeringen. Hvis du sammenlikner tilskuddene som Lufthansa og KLM har fått, bør kanskje Norwegian få i størrelsesorden 20 milliarder, og SAS kanskje 15 milliarder, sier Holsether.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer