Norwegian-datter begjærer seg konkurs

Bakgrunnen for konkursen er rekonstruksjonen i flyselskapet.

KONKURSBEGJÆRING: Norwegians svenske datterselskap, Norwegian Air Sweden AB. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
KONKURSBEGJÆRING: Norwegians svenske datterselskap, Norwegian Air Sweden AB. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Norwegians svenske datterselskap, Norwegian Air Sweden AB, som begjærer seg konkurs.

Den svenske kommunikasjonssjefen Charlotte Holmbergh Jacobsson uttaler til E24 at konkursbegjæringen ikke får noen konsekvenser for flydriften. Bakgrunnen for konkursen er rekonstruksjonen i Norwegian, opplyser hun. Selskapet har ingen ansatte.

Dagens Industri omtalte saken først.

- Under pandemien og hele rekonstruksjonsprosessen har Norwegian jobbet hardt for å komme seg gjennom krisen og en del av arbeidet innebærer også å se gjennom selskapsstrukturen, sier Jacobsson til E24.

- Kan ikke gjøre opp gjeld

Holmbergh Jacobsson sier at bakgrunnen for konkursbegjæringen er at det svenske selskapet var planlagt avviklet, i forbindelse med den norske konsernets pågående økonomiske restrukturering, som inkluderer en forenklet selskapsstruktur, melder svenske Aftonbladet.

- Men dessverre er det gjeld igjen som vi ikke har klart å gjøre opp, og da har det ikke vært noe annet alternativ enn å søke konkurs for dette svenske selskapet, sier hun.

Stans i aksjesalget

Det har ikke vært noen handler med Norwegian-aksjen så langt i dag. Rett før nyheten om konkursbegjæringen kom, ble all handel med Norwegian-aksjen pauset, og senere stanset på Oslo Børs.

Det kom etter at selskapet kunngjorde resultatene av den nye emisjonen før børsåpningen, som gir selskapet 6 milliarder kroner i ny kapital. Det er ingen sammenheng mellom handelsfrysingen og konkursbegjæringen, hevder Charlotte Holmbergh Jacobsson, ifølge Aftonbladet.

- Nei, det er ingen sammenheng i det hele tatt, sier hun til avisa.

Kutter to tredjedeler

Både SAS og Norwegian opplyser ifølge NTB at det blir færre avganger til utlandet enn planlagt på forsommeren.

I forkant av sommersesongen har Norwegian kvittet seg med to tredjedeler av flåten - fra 140 ned til 51 fly, melder NTB.

- Det er fortsatt usikkerhet rundt hvordan alt utvikler seg. Det innebærer at vi kan være nødt til å justere ruteprogrammet ytterligere, skriver Jacobsson til NTB.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer