Norwegian dropper munnbindkrav

Norwegian planla å innføre påbud om munnbind om bord i flyene sine fra neste uke. Nå snur selskapet.

SNUR: Norwegian innfører foreløpig ikke noe krav om munnbind på sine flyginger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
SNUR: Norwegian innfører foreløpig ikke noe krav om munnbind på sine flyginger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil avvente europeiske luftfartsmyndigheters (Easa) oppdaterte anbefalinger om smitteverntiltak om bord i fly før vi eventuelt innfører krav om bruk av munnbind, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian fredag morgen.

Onsdag denne uken ble det kjent at både Norwegian og SAS vil innføre krav om at passasjerene bruker munnbind om bord i flyene deres fra neste uke.

Passasjerene måtte selv ta med munnbind.

Snur

De nye retningslinjene kom etter at nyhetsbyrået Reuters meldte at EU-kommisjonen vil anbefale at det blir påbudt med munnbind på fly, men at midtsetene på flyene ikke trenger å stå tomme.

Nå snur altså Norwegian – inntil videre.

– Det viktigste tiltaket for å unngå smitte er god avstand, og det er vi i stand til å ivareta på en god måte for våre reisende og kolleger. Vi antar Easa vil komme med sin anbefaling innen få dager, sier Sandaker-Nielsen.

FAGFORENINGEN USO: - Spanske kabinansatte og piloter har blitt bedt om å returnere uniformen. Video: Unión Sindical Obrera Vis mer

SAS står fast på krav

SAS vil på sin side ikke endre kravet om munnbind.

– Vi står fast på avgjørelsen og bakgrunnen er at vi ønsker å gjøre det trygt og sikkert og komfortabelt for våre reisende, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til VG.

Han sier at passasjerer vil bli avvist ved ombordstigning hvis de ikke har med seg munnbind.

– Vi må huske på etterspørselen etter flyreiser fortsatt er nærmest ikke-eksisterende. Det er ikke mange som skal ut og fly ennå. Vi anbefaler at du kjøper munnbindet på apoteket og i god tid før du reiser til flyplassen, sier Eckhoff.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer