Norwegian-fall på 97,8 prosent

Kriserammede Norwegian fraktet bare 74 401 passasjerer i mai.

BORTE: 97,8 prosent færre passasjerer for Norwegian i mai enn samme måned i gjor. Foto: NTB scanpix
BORTE: 97,8 prosent færre passasjerer for Norwegian i mai enn samme måned i gjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Norwegian har kun et begrenset antall innenriksflyginger i drift. All annen virksomhet er kansellert.

I mai i fjor hadde selskapet drøyt 3,36 millioner passasjerer. Passasjertallet for mai i år er dermed 97,8 prosent lavere enn i samme måned i fjor.

Dundrende underskudd

Krisetallene kommer bare en uke etter at Norwegian meldte om et underskudd på 3,3 milliarder kroner i årets tre første måneder.

– Som forventet og signalisert til markedet ved flere anledninger, er tallene for første kvartal kraftig påvirket av COVID-19-krisen. De neste månedene blir krevende for Norwegian og luftfarten, men målet vårt er å sørge for at selskapet opprettholder en sterk posisjon i flybransjen også fremover, uttalte konsernsjef Jacob Schram i en pressemelding.

Selskapet beskriver situasjonen som å være i «dvalemodus».

- Så snart verden returnerer til normalen, vil vi stå klare med et enda bedre servicetilbud til kundene våre, hevdet Schram.

Svinger voldsomt

Norwegian-aksjen har den siste måneden svingt voldsomt på Oslo Børs, fra rundt 5,60 kroner på det meste til like over 2 kroner på det laveste.

Aksjen omsettes fredag formiddag for rundt 4,40, noe som er opp 13,7 prosent fra starten av dagen.

Da Norwegian nylig sluttførte en emisjon som tilførte selskapet 400 millioner kroner, var tegningskursen for en aksje 1 krone.

Knivene slipes

Samtidig er dragkampen i gang om hva «Nye Norwegian» skal være.

UNNGIKK KONKURS: Mandag 4. mai ble en historisk jubeldag dag for Norwegian. Samtidig er tusenvis av ansatte permittert. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I Norge, Sverige, Danmark og Spania sliper advokater og fagforeninger knivene mot Norwegians bruk av bemannings-datterselskaper. De mener flyselskapet unndrar seg ansvar for de ansatte.

- Norwegian har plassert arbeidsgiveransvaret i egne datterselskaper uten verdier, og uten egen vilje. Sånn sett er ikke stillingsvernet deres særlig mye verdt, sa Parat-advokat Christen Horn Johannessen til Børsen onsdag.

Parat organiserer piloter og kabinansatte i Norwegian, og representerer ansatte i Danmark, Sverige og Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer