Norwegian falt kraftig mens politikerne snakket

Ingen nødhjelp til kriserammede Norwegian så langt.

KRISE: Flybransjen er knallhardt rammet, og må fortsatt vente på avgjørende nødhjelp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRISE: Flybransjen er knallhardt rammet, og må fortsatt vente på avgjørende nødhjelp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Knallhard dom fra flybransjens interesseorganisasjon NHO Luftfart, der både SAS, Norwegian og Widerøe er medlemmer.

- Marginale avgiftskutt som ikke løser det grunnleggende problemet, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe om nødhjelpen til Widerøe som stortingspolitikerne presenterte torsdag.

Hjelper ikke

- Det er positivt at vi får noen marginale avgiftskutt for flybransjen i den siste pakken. Men det hjelper ikke mye når flyene stort sett er satt på bakken og at de fleste ansatte er blitt permittert, sier Lothe.

- Dere har varslet nødhjelpsbehovet til et sted mellom seks og åtte milliarder kroner?

- Dette endrer seg fra time til time, og det som var riktig i går stemmer ikke nødvendigvis helt i dag. Men kjernen er at flyselskapene får tilgang til statlige lån eller garantier som sikrer tilgangen til nødvendige driftsmidler. Det handler om å berge likviditet, slik at bransjen kan komme gjennom krisen, sier Lothe til Børsen.

Aksjen utfor - igjen

Norwegian-aksjen falt kraftig samtidig som politikere fra opposisjonen og regjeringspartiene holdt pressekonferanse på Stortinget om krisetiltak for økonomien torsdag formiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer