Norwegian falt kraftig mens politikerne snakket

Ingen nødhjelp til kriserammede Norwegian så langt.

KRISE: Flybransjen er knallhardt rammet, og må fortsatt vente på avgjørende nødhjelp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRISE: Flybransjen er knallhardt rammet, og må fortsatt vente på avgjørende nødhjelp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Knallhard dom fra flybransjens interesseorganisasjon NHO Luftfart, der både SAS, Norwegian og Widerøe er medlemmer.

- Marginale avgiftskutt som ikke løser det grunnleggende problemet, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe om nødhjelpen til Widerøe som stortingspolitikerne presenterte torsdag.

Hjelper ikke

- Det er positivt at vi får noen marginale avgiftskutt for flybransjen i den siste pakken. Men det hjelper ikke mye når flyene stort sett er satt på bakken og at de fleste ansatte er blitt permittert, sier Lothe.

- Dere har varslet nødhjelpsbehovet til et sted mellom seks og åtte milliarder kroner?

- Dette endrer seg fra time til time, og det som var riktig i går stemmer ikke nødvendigvis helt i dag. Men kjernen er at flyselskapene får tilgang til statlige lån eller garantier som sikrer tilgangen til nødvendige driftsmidler. Det handler om å berge likviditet, slik at bransjen kan komme gjennom krisen, sier Lothe til Børsen.

Aksjen utfor - igjen

Norwegian-aksjen falt kraftig samtidig som politikere fra opposisjonen og regjeringspartiene holdt pressekonferanse på Stortinget om krisetiltak for økonomien torsdag formiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.