Norwegian får ja til irsk konkursbeskyttelse

Skjebnedagen for Norwegian munnet ut i et ja. Flyselskapets datterselskaper får konkursbeskyttelse. - Denne avgjørelsen gir oss handlerom, slår selskapet fast overfor Børsen.

D-DAG FOR NORWEGIAN: Mye sto på spill for Norwegian under mandagens høring i Dublin. Konsernsjef Jacob Schram (t.v.) og finansdirektør Geir Karlsen hadde bedt om konkursbeskyttelse for datterselskaper i Irland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
D-DAG FOR NORWEGIAN: Mye sto på spill for Norwegian under mandagens høring i Dublin. Konsernsjef Jacob Schram (t.v.) og finansdirektør Geir Karlsen hadde bedt om konkursbeskyttelse for datterselskaper i Irland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er glade for at irsk rett mener Norwegian og vår situasjon er egnet for å gjennomføre reorganiseringsprosessen vi har igangsatt. Denne avgjørelsen gir oss handlerom til å jobbe mot målet om å redusere gjeld, tilpasse flåtestørrelsen og igjen bli et selskap som er attraktivt for alle typer investorer, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til Børsen.

Mandag ettermiddag ble det klart at Norwegians datterselskaper får konkursbeskyttelse etter en skjebnetung høring i The High Court i Dublin i Irland. I møtet sa leasingselskapene Aercap, BOC Aviation og Avolon at de godtar planene, melder Reuters.

Konkursbeskyttelsen gjelder for Norwegians irske datterselskaper Norwegian Air International og Arctic Aviation Assets.

Norwegians største verdier, flyene, ligger i sistnevnte selskap.

- På kanten av stupet

Norwegian har vært i dyp krise i lengre tid, blant annet på grunn av coronapandemien og høy gjeld.

I tillegg til at de nevnte datterselskapene får konkursbeskyttelse, skriver E24 at Norwegian har søkt beskyttelse for tre datterselskap under AAA og NAI, samt at morselskapet i Norge, Norwegian Air Shuttle (NAS), skal få beskyttelse som relatert part.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer