Norwegian fille­ristet på børsen

Verste på 15 år.

SVART UKE: Norwegian starter ned nok en dag, etter ei ny svart uke på Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SVART UKE: Norwegian starter ned nok en dag, etter ei ny svart uke på Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian gikk på en real smell på børsen fredag, og aksjen falt i løpet av dagen på sitt laveste nivå siden 2005. Aksjen endte på 12,2, noe som er 22,7 prosent ned i forhold til i går.

Hovedindeksen på Oslo Børs var ned 4,43 prosent.

Har solgt 2/3

Norwegian har meldt om redusert etterspørsel på enkelte ruter på grunn av koronaviruset. Torsdag meldte flyselskapet at de kansellerer 22 flygninger mellom Europa og USA.

- Vi har per i dag solgt over 2/3 av de tilgjengelige setene i mars måned. Selv om etterspørselen akkurat nå naturlig nok er preget av usikkerhet opplever vi fremdeles at folk bestiller billetter, særlig for reiser i nær fremtid, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til Børsen.

- Vi jobber nå med å justere ruteprogrammet for at det skal være så godt tilpasset etterspørselen som mulig. Endringer vil bli annonsert så snart de er klare.

I en pressemelding onsdag påpekte Norwegian at de har få flygninger til Nord-Italia og andre regioner som er kraftig berørt av viruset.

I tillegg har Norwegian allerede redusert kapasiteten med opp mot 15 prosent i 2020. Selskapet følger utviklingen tett og vurderer løpende eventuelle andre justeringer i ruteprogrammet, heter det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer