SAS-streiken

Norwegian-gründer om streiken: - Håpløst

Norwegian-gründer Bjørn H. Kise er overrasket over at SAS-pilotene ikke er mer redde for arbeidsplassene sine.

BRANSJE-NESTOR: Norwegian-gründer Bjørn H. Kise mener SAS vil bli tvunget til omstilling. Foto: Nina Hansen
BRANSJE-NESTOR: Norwegian-gründer Bjørn H. Kise mener SAS vil bli tvunget til omstilling. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens solhungrige nordmenn river seg i håret over SAS-pilotenes streik, mener Norwegians styreleder i nærmere 20 år fram til 2019 - på generelt grunnlag - at selskapet står foran en omstilling som ikke er til å unngå.

- For å leve videre, må de nok finne en mer kostnadseffektiv måte å operere på, der alle må bidra, sier Bjørn H. Kise til Dagbladet.

Kise, som fremdeles er storaksjonær i Norwegian, er kjent som Norwegians grunnlegger, sammen med mangeårig konsernsjef Bjørn Kjos.

Han presiserer at han ikke har noen konkret kunnskap om konflikten utover hva som kommer fram i media.

Tvinges til omstilling

Bare en dag etter at streiken mandag var et faktum, søkte selskapet om konkursbeskyttelse etter de amerikanske Chapter 11-reglene. Slik håper ledelsen å få ro til å ta de grepene de mener er nødvendige.

Kise forklarer SAS' omstillingsbehov med at lavprisselskaper de siste åra har gjort flybilletter både billigere og mer tilgjengelige for vanlige folk - noe ikke minst Norwegian har bidratt til.

- Nå kommer dette på spissen, nå er SAS nødt til å få omstillingen til, og så er spørsmålet om de har gjort det på en riktig måte, eller om de har tilsidesatt arbeidsrettsreglene i forhold til pilotene, men det vil jeg ikke ha noen mening om, sier Kise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer