Norwegian har oppfylt kravene

Selskapet har fått omgjort 12,7 milliarder kroner fra gjeld til egenkapital.

OPPFYLT KRAV: Norwegian har oppfult statens vilkår for å få kriselån, skriver de selv i en pressemelding. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
OPPFYLT KRAV: Norwegian har oppfult statens vilkår for å få kriselån, skriver de selv i en pressemelding. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian har oppfylt statens vilkår for å få kriselån, skriver de i en pressemelding.

Omgjort gjeld til egenkapital

Selskapet har fått omgjort 12,7 milliarder kroner fra gjeld til egenkapital og dermed lagt et godt fundament for framtida, men de neste månedene blir likevel krevende, skriver Norwegian.

- Jeg vil takke alle som har bidratt med støtte i denne helt ekstraordinære krisen som hele luftfarten har vært og er rammet av: Regjering, Storting, kunder, ansatte, aksjonærer, leasingselskaper, kreditorer, obligasjonseiere, reiselivsnæringen og andre som støtter Norwegian. Når vi får tilgang på statens lånegarantier, kan vi fortsette å bygge selskapet videre, sier konsernsjef Jacob Schram.

Kraftig aksjefall

Da Oslo Børs åpnet tirsdag stupte Norwegian-aksjen. Etter ti minutters handel var aksjeverdien nær halvert.

Aksjefallet skyldes rett og slett at antallet Norwegian-aksjer mangedobles, noe som gjør at hver enkelt aksje får en langt lavere pris.

På tross av de gode nyhetene for selskapet, spår konsernsjefen at det likevel blir krevende måneder framover.

- Vi er fortsatt avhengige av et godt samarbeid med en rekke kreditorer når så godt som hele inntektsstrømmen har stoppet opp, sier Schram.

I pressemeldingen skriver flyselskapet også at de forventet å gå med overskudd i år, og at sommeren 2020 lå an til å bli den beste noen gang. Slik ble det som kjent ikke.

Nå vil Norwegian jobbe for å møte den nye hverdagen etter at reiserestriksjonene lettes.

- Målet vår har ikke bare vært at Norwegian skal overleve, men at vi skal komme sterkere tilbake med en bærekraftig drift og en struktur som vil komme både aksjeeiere, kunder og kolleger til gode, sier Schram.

- Imponerende jobb

Næringsdepartementet bekrefter også at Norwegian oppfyller kravene som er stilt for regjeringens lånegarantiordning, og kan ta i bruk 2,7 milliarder kroner.

- Norwegian har gjort en imponerende jobb for å få med långivere og kreditorer på å øke egenkapitalen, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

- Selskapet står likevel sammen med andre flyselskaper fortsatt foran krevende tider. Vi håper et styrket Norwegian kan fortsette å levere gode flytransporttjenester også etter covid-19-utbruddet,

Norwegian har den siste tiden gjennomført en emisjon, som skulle redde selskapet fra konkurs, og sikre at selskapet fikk nok egenkapital til å få fullt utbytte av en statlig garantiordning på inntil 2,7 milliarder.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer