Norwegian har oppfylt kravene

Selskapet har fått omgjort 12,7 milliarder kroner fra gjeld til egenkapital.

OPPFYLT KRAV: Norwegian har oppfult statens vilkår for å få kriselån, skriver de selv i en pressemelding. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
OPPFYLT KRAV: Norwegian har oppfult statens vilkår for å få kriselån, skriver de selv i en pressemelding. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian har oppfylt statens vilkår for å få kriselån, skriver de i en pressemelding.

Omgjort gjeld til egenkapital

Selskapet har fått omgjort 12,7 milliarder kroner fra gjeld til egenkapital og dermed lagt et godt fundament for framtida, men de neste månedene blir likevel krevende, skriver Norwegian.

- Jeg vil takke alle som har bidratt med støtte i denne helt ekstraordinære krisen som hele luftfarten har vært og er rammet av: Regjering, Storting, kunder, ansatte, aksjonærer, leasingselskaper, kreditorer, obligasjonseiere, reiselivsnæringen og andre som støtter Norwegian. Når vi får tilgang på statens lånegarantier, kan vi fortsette å bygge selskapet videre, sier konsernsjef Jacob Schram.

Kraftig aksjefall

Da Oslo Børs åpnet tirsdag stupte Norwegian-aksjen. Etter ti minutters handel var aksjeverdien nær halvert.

Aksjefallet skyldes rett og slett at antallet Norwegian-aksjer mangedobles, noe som gjør at hver enkelt aksje får en langt lavere pris.

På tross av de gode nyhetene for selskapet, spår konsernsjefen at det likevel blir krevende måneder framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer