Norwegian kansellerer 3000 flyvninger

Sender ut permitteringsvarsel til de ansatte.

- KRITISK: Norwegian omtaler dagens situasjon som kritisk. Selskapet sender nå ut permitteringsvarsel til sine ansatte. Foto: NTB Scanpix
- KRITISK: Norwegian omtaler dagens situasjon som kritisk. Selskapet sender nå ut permitteringsvarsel til sine ansatte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av coronaviruset, har Norwegian besluttet å kansellere 3000 flyvninger. Dette vil ramme planlagte avganger fra midten av mars til midten av juni.

Ifølge en børsmelding fra selskapet, har det i tillegg blitt sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte.

- Dette er en kritisk periode for flybransjen, inkludert for oss i Norwegian. Vi oppfordrer myndighetene til å iverksette umiddelbare tiltak, i et forsøk på å redusere den økonomiske belastningen for flyselskapene, slik at man kan beskytte viktig infrastruktur og arbeidsplasser, heter fra Norwegians nye toppsjef, Jacob Schram, i meldingen.

- Vil ramme ansatte

Selskapet opplyser videre at de har opprettet dialog med sin fagforening.

- Kanselleringene vil dessverre ramme en betydelig del av våre kollegaer i Norwegian. Vi har innledet formell dialog med våre fagforeninger angående permitteringer for crew som jobber i lufta, i tillegg til bakkemannskap og kontoransatte. Vi vil fortsette konstruktiv dialog med fagforeningene og ansatte for sammen å jobbe oss gjennom denne vanskelige situasjonen, sier Schram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer