Norwegian kansellerer 3000 flyvninger

Sender ut permitteringsvarsel til de ansatte.

- KRITISK: Norwegian omtaler dagens situasjon som kritisk. Selskapet sender nå ut permitteringsvarsel til sine ansatte. Foto: NTB Scanpix
- KRITISK: Norwegian omtaler dagens situasjon som kritisk. Selskapet sender nå ut permitteringsvarsel til sine ansatte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av coronaviruset, har Norwegian besluttet å kansellere 3000 flyvninger. Dette vil ramme planlagte avganger fra midten av mars til midten av juni.

Ifølge en børsmelding fra selskapet, har det i tillegg blitt sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte.

- Dette er en kritisk periode for flybransjen, inkludert for oss i Norwegian. Vi oppfordrer myndighetene til å iverksette umiddelbare tiltak, i et forsøk på å redusere den økonomiske belastningen for flyselskapene, slik at man kan beskytte viktig infrastruktur og arbeidsplasser, heter fra Norwegians nye toppsjef, Jacob Schram, i meldingen.

- Vil ramme ansatte

Selskapet opplyser videre at de har opprettet dialog med sin fagforening.

- Kanselleringene vil dessverre ramme en betydelig del av våre kollegaer i Norwegian. Vi har innledet formell dialog med våre fagforeninger angående permitteringer for crew som jobber i lufta, i tillegg til bakkemannskap og kontoransatte. Vi vil fortsette konstruktiv dialog med fagforeningene og ansatte for sammen å jobbe oss gjennom denne vanskelige situasjonen, sier Schram.

Artikkelen fortsetter under:

Aksje-stup

Norwegian har fra tidligere kansellert flere avganger som følge av coronaviruset, meldte selskapet før helgen. Tidligere i dag ble det også kjent at Norwegian innstiller midlertidig alle flyginger til og fra Italia, etter at hele landet er satt i karantene.

Kanselleringen av nærmere 3000 avganger, skjer blant annet som følge av redusert etterspørsel. I minuttene etter at nyheten ble kjent tirsdag ettermiddag, opplevde også Norwegian-aksjen et stup.

Etter en lang rekke svake dager, startet aksjen med kraftig stigning i dag, og var på det meste opp 11,14 prosent. Fra å ha ligget 5,4 prosent opp i minuttene før nyheten sprakk, raste aksjen til dagens bunnivå, ned 7,6 prosent.

En snau time seinere var aksjen tilbake i pluss, og klokka 13.50 er den 6,9 prosent opp fra børsstart.

PANDEMI: Helse- og omsorgsminister Bent Høie sier vi må regne med at en stor andel av befolkningen blir smittet. Video: Per Ervland. Reporter: Mats Rønning Vis mer

Krever tiltak

En rekke personer innen norsk næringsliv har tatt til orde for at myndighetene nå må komme på banen. Tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) krever at regjeringen alt tirsdag legger fram konkrete tiltak for å hjelpe norsk økonomi gjennom koronakrisen.

- Det aller viktigste er at regjeringen i dag lanserer helt konkrete tiltak, og at de er rede til å iverksette dem hurtig. For vi kan ikke ha et seminar om dette i dagevis. Det er nå det er alvor ute i bedriftene, og man kan hastebehandle dette gjennom Stortinget hvis regjeringen har gjort jobben sin. Vi må handle, og tiltakene må komme i dag, sa Frp-lederen i NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Mandag beskrev NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold situasjonen som prekær.

- Situasjonen er meget alvorlig, både for Norge og for våre naboland. Store europeiske flyselskap har kuttet trafikken med 50 prosent. Det samme er tilbakemeldingene fra leiebilmarkedet - at det registreres en nedgang, uttalte Devold til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer