Norwegian kollapset på børsen

Overreaksjon, mener flyanalytiker. Norwegian dumper billettprisene.

RASER NEDOVER: Norwegian-aksjen faller tungt torsdag. Samme dag ruller Norwegian ut en stor tilbudskampanje. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RASER NEDOVER: Norwegian-aksjen faller tungt torsdag. Samme dag ruller Norwegian ut en stor tilbudskampanje. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-aksjen var i fritt fall på Oslo Børs i dag. På det meste var aksjen ned 25 prosent. Aksjen endte ned 21,64 ved børsens slutt.

Aksjen har rast nedover denne uka i kjølvannet av spredningen av coronaviruset.

I 13.10-tida ble aksjen omsatt for rundt 17 kroner, det laveste siden mars 2009. På ei uke er aksjeverdien halvert.

- Overreagerer

En av grunnene til at flyselskapet faller på børsen, er at coronaviruset kan endre folks reiseplaner. I går ble det første tilfellet av coronaviruset på norsk jord bekreftet.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair mener at markedet overreagerer.

- Kina er jo allerede på vei tilbake, både innenlands og utenlands, med unntak av arnestedet for dette viruset. Så vi snakker om en effekt på 30 dager pluss. Bare i det perspektivet alene mener jeg markedet overreagerer, sier Elnæs til Børsen.

- I tillegg må vi ta inn over oss at Norwegian har solgt billetter for måneder framover. Dessuten er hovedtrafikken til USA, ikke til Asia, med unntak av en liten operasjon til Thailand, sier han.

- Hva med Europa og usikkerheten som brer seg her?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer