Norwegian-leverandør konkurs

Tre datterselskaper av Norwegians bemanningsselskaper i Sverige og Finland har begjært seg konkurs. 571 ansatte rammes.

Publisert
Sist oppdatert

Bemmaningsselskapene til Norwegian, OSM Aviation Sverige, Norwegian FI OY og OSM Aviation Finland, har begjært seg konkurs.

Det bekrefter Espen Høiby, administrerende direktør i moderselskapet OSM Aviation, overfor Børsen.

Årsaken skal være manglende betaling fra Norwegian.

- Det er snakk om datterselskaper. Et i Sverige og to i Finland. Bakgrunnen for dette er manglende betalinger fra kunder, sier Høiby.

BEKREFTER: Adm.dir i OSM Aviation Espen Høiby. Foto: Erling Hægeland.
BEKREFTER: Adm.dir i OSM Aviation Espen Høiby. Foto: Erling Hægeland. Vis mer

- Dette er først og fremst dypt beklagelig ovenfor de av våre ansatte som nå er berørt. De har gjort en fantastisk jobb for oss og hos Norwegian gjennom en årrekke, og vi jobber nå døgnet rundt slik at vi på den andre siden av dette kan komme tilbake å tilby flere jobber og karrieremuligheter for flygende personell i fremtiden, sier Høiby i en pressemelding.

Konkursdomstoler og konkursforvaltere i Sverige og Finland vil nå ta saken videre.

Dagbladet har ikke lykkes med å komme i kontakt med Norwegian.

571 ansatte rammet

571 ansatte i Finland og Sverige skal være direkte berørt som følge av konkursen.

Ansatte i Spania, USA, UK, Hongkong, Signapor og India skal foreløpig ikke være berørt.

Bemanning -og utdanningskonsernet OSM Aviation har i en lengre tid levert piloter og annet kabinpersonale til Norwegian, som selv har hatt store økonomiske utfordringer den siste tiden.

Men i april i år kom nyheten om at de fire selskapene Pilot Services Sweden AB, Norwegian Pilot Services Denmark ApS, Norwegian Cabin Services Denmark ApS, og Norwegian Air Resources Denmark LH ApS hadde begjært seg konkurs.

Norwegian avsluttet deretter samarbeidet med Risworth og OSM Aviation, som tidligere har levert piloter og kabinansatte til Norwegian i Storbritannia, Spania, Finland, USA og Sverige.

Problemer

OSM og Norwegian skal også på samme tid hatt problemer med å betale 1400 ansatte i Storbritannia. Norwegian sine ansatte var avhengige av statlige krisetiltak for å få endene til møtes, meldte E24.

Årsaken var at Norwegian ble nødt til å kutte kostnader som følge av coronapandemien, som igjen har sørget for innreiseforbud og tomme flyplasser verden over.

Ifølge E24 skal Norwegian ha benyttet seg av Force Majeure, en klausul som løser begge parter fra kontrakten under ekstraordinære forhold, for å oppløse avtalen med OSM, hvor Norwegian selv eier 50 prosent av selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer