Norwegian med hastemelding før skjebnemøte

- Dette er selskapets siste tilbud.

UTSATT: Norwegians skjebnemøte er utsatt, melder selskapet. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB Scanpix
UTSATT: Norwegians skjebnemøte er utsatt, melder selskapet. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter diskusjoner med obligasjonseiere og aksjonærer har Norwegian bestemt seg for igjen å endre forslaget som er fremmet til obligasjonseierne, skriver Norwegian i en melding.

Av meldingen Norwegian har sendt ut til Oslo Børs går det fram at endringene selskapet nå foreslår er å gi obligasjonseierne en fortrinnsrett hvis selskapet gjennomfører en aksjeemisjon, slik at de ikke risikerer å sitte igjen med en utvannet eierandel.

Fredag morgen opplyser kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian at det foreløpig ikke er noe nytt å melde, men at det vil komme en børsmelding så fort de har en avklaring.

- Siste tilbud

Det foreslås også å forkorte perioden de må sitte med aksjene de har fått i konververteringen og flere andre tiltak som skal bedre obligasjonseiernes stilling.

- Dette er selskapets siste tilbud, skriver Norwegian.

FRAMTIDEN: Konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram, forteller om framtiden til flyselskapet. Reporter: Halldor Hustadnes. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer

Meldingen kommer bare sekunder før andelseiere i Norwegians obligasjonslån skulle stemme over om de godtar å bytte ut 3,7 milliarder kroner av lånene med aksjer i selskapet.

Samtidig utvides fristen for å stemme fram til klokka 23.

Intens drakamp

Den siste utviklingen demonstrerer hvor tilspisset drakampen er om hvem som skal ta kostnaden for Norwegians redningsplan. Etter at obligasjonseierne i løpet av kvelden har stemt gjenstår å komme til enighet med leasingselskapene, altså de som leier ut flyene.

Det obligasjonseiere og leasingselskaper har felles, er at de nødig vil sitte med flere Norwegian-aksjer enn høyst nødvendig - både fordi det ikke er innenfor deres egentlige mandat, og fordi Norwegian opererer i et mer enn usikkert marked.

Samtidig vil de ha så mange aksjer som mulig for den gjelda de konverterer, altså gjør om til aksjer.

Problemet for dem begge er at hvis de viser seg for «gjerrige», kan det bli så lite igjen til aksjonærene som på generalforsamlingen mandag skal avgjøre skjebnen til Norwegians redningsplan at de velger å kaste kortene og stemme planen ned.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer