Norwegian med nye permitteringer

To uker etter at Norwegian hentet tilbake 600 ansatte, har selskapet sendt ut nytt permitteringsvarsel til mange av sine ansatte.

PERMITTERES: To uker etter at Norwegian tilbakekalte 600 ansatte på jobb, blir en betydelig andel av dem permittert igjen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PERMITTERES: To uker etter at Norwegian tilbakekalte 600 ansatte på jobb, blir en betydelig andel av dem permittert igjen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få bransjer har blitt hardere rammet enn flybransjen etter at coronakrisen traff som en flodbølge i mars. Så godt som alle verdens fly ble i løpet av kort tid satt på bakken, og her hjemme måtte Norwegian permittere rundt 90 prosent av arbeidsstyrken.

Nyheten om at Norge ville åpne opp for karantenefrie reiser fra Norge til utvalgte land i Europa nå i juli, ble derfor mottatt som en enorm gledesmelding hos flyselskapene og mange av deres ansatte.

For snaut to uker siden fikk 600 av Norwegians permitterte ansatte nemlig komme tilbake på jobb, for å ta unna den forventede bølgen av reisende.

Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig for en hel del av dem. Denne uka har nemlig minst 80 Norwegian-ansatte fått beskjed om at de permitteres.

Det bekrefter selskapet overfor Børsen:

Norwegian har nå gitt beskjed til 35 kabinansatte om at de permitteres helt, og 45 piloter om at de permitteres 50 prosent.

Børsen er kjent med at flere av disse er blant de 600 som hadde fått beskjed om at de skulle få komme tilbake på jobb i juli.

- Usikkerhet

I kommunikasjonen til de ansatte beklager Norwegian at de er nødt til å kansellere tilbakekallelsen til jobb, og i stedet sende ansatte tilbake i videre permittering. Helt konkret viser selskapet til mindre etterspørsel enn forventet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.