Norwegian nekter å refundere ulovlig gebyr

Transportklagenemnda ga fire passasjerer medhold i at Norwegians gebyr for å ha for tung håndbagasje var ulovlig. Norwegian nekter likevel å refundere gebyret.

Gardermoen  20180424.
Norwegian fly på Gardermoen flyplass.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Gardermoen 20180424. Norwegian fly på Gardermoen flyplass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian har vurdert beslutningen i nemnda og har gitt beskjed om at selskapet er prinsipielt uenig i vedtaket og begrunnelsen, ifølge Flysmart 24.

Selskapet vil derfor ikke refundere beløpet.

Fire passasjerer ble ilagt et gebyr på 750 kroner hver for ifølge Norwegian å ha hatt med seg håndbagasje som veide mer enn de 10 kiloene som er tillatt på selskapets flygninger.

Passasjerene mente gebyret ble gitt på feil grunnlag og fikk medhold i Transportklagenemnda, som slo fast at Norwegian ikke kunne dokumentere at bagasjen hadde vært for tung.

Kunne ikke dokumentere

– Det må forventes at flyselskapet skriver en kvittering der begrunnelsen for gebyret fremgår og hvor det dokumenteres at bagasjen var for stor eller tung i henhold til regelverket, mente nemnda.

Det hadde ikke Norwegian gjort.

– Fremover vil vi se på hvordan vi tydeligere kan spesifisere årsaken til gebyret på kvitteringene til kundene våre. Vi vil fortsette å håndheve håndbagasjeregelverket, men det skal selvsagt gjøres på en god måte, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer