Norwegian permitterer 7300 ansatte

Kansellerer samtidig 85 prosent av flyvningene.

MASSEKANSELLERER: Norwegian dropper 85 prosent av flyvningene, og permitterer 7300 ansatte. Foto: Lefteris Karagiannopoulos / Reuters / NTB Scanpix
MASSEKANSELLERER: Norwegian dropper 85 prosent av flyvningene, og permitterer 7300 ansatte. Foto: Lefteris Karagiannopoulos / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser selskapet i en børsmelding.

- Vi forstår at denne ekstraordinære situasjonen er stressende for kundene våre, men jeg vil forsikre alle om at vi jobber døgnet rundt for å være sikre på at alle blir tatt hånd om på best mulig måte, sier Norwegian-sjef Jacob Schram.

- Det industrien nå står overfor er uten sidestykke og kritisk når vi nå nærmer oss et scenario der de fleste av flyene våre blir satt midlertidig på bakken.

- Flere regjeringer i Europa har allerede sagt at de vil gjøre alt i sin makt for å sikre at flyselskapene deres kan fortsette å fly når samfunnet kommer tilbake til normalen. Vi setter pris på at myndighetene i Norge har kommunisert at de vil iverksette alle nødvendige tiltak for å beskytte luftfarten i Norge, samt sikre viktig infrastruktur og arbeidsplasser, fortsetter Schram i meldingen.

Permitteringen av 7300 ansatte, tilsvarer rundt 90 prosent av arbeidsstyrken. Dette inkluderer nå pilot, kabinansatte, vedlikehold og administrativt ansatte.

- Det er med tungt hjerte vi må permittere mer enn 7300 av våre kollegaer, men vi har dessverre ikke noe valg. Jeg vil likevel understreke at dette er midlertidig, for når verden er tilbake til normalen er mitt mål å beholde så mange som mulig av våre kollegaer, sier Schram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer