Norwegian permitterer ansatte

- Sier seg selv at vi ikke kan fly rundt med tomme fly.

TAR GREP: Norwegian bekrefter at ytterligere titalls ansatte nå permitteres. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAR GREP: Norwegian bekrefter at ytterligere titalls ansatte nå permitteres. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den globale luftfartsindustrien har det siste halvåret fått føle de brutale virkningene av coronapandemien. Norwegian er blant selskapene som er særlig hardt rammet, der over 8000 ansatte er blitt permittert eller har mistet jobben.

Overfor Børsen opplyser flygiganten at de nå sender hjem enda flere ansatte.

- Betydelig redusert etterspørsel som følge av reiserestriksjoner og smittevernregler gjør at vi løpende må justere rutetilbudet vårt. Det sier seg selv at vi ikke kan fly rundt med tomme fly. I dag har vi om lag 25 fly i lufta og dette antallet vil bli redusert utover høsten og vinteren. Det betyr at vi dessverre må permittere ytterligere 60 kabinansatte i Norge, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Børsen.

- Vi har god og tett dialog med fagforeningen og gjør slike justeringer fortløpende, fortsetter han.

- Ingen har sikker jobb

For to uker siden la Norwegian fram en skrekkrapport som konkluderte med et katastrofalt underskudd på 4,8 milliarder kroner før skatt i første halvår. Resultatet er kraftig påvirket av coronapandemien og påfølgende reiserestriksjoner.

Overfor Børsen fortalte konsernsjef Jacob Schram at han ikke kunne utelukke ytterligere oppsigelser i selskapet.

- Nei, det kan jeg ikke. Det er ingen som har en sikker jobb i selskapet eller i flybransjen for øvrig. Dette handler om å tilpasse kostnader og etterspørsel, sa han.

- Hva slags tiltak står på trappene for Norwegian nå?

- Vi har jobbet gjennom hele sommeren med å konvertere gjeld til egenkapital. Nå skal vi jobbe videre med leasinghus. Vi skal jobbe med bankene for å få utsatt renter og avdrag. Veldig mye er oppnådd, men vi må ha en restrukturering fase 3. Eksakt hvilke elementer det blir, og størrelsen på den, er for tidlig å si noe om.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer