Danmark:

Norwegian politianmeldes

Norwegian politianmeldes i Danmark for ikke å ha betalt tilbake kunder for avlyste reiser

ANMELDES: Norwegian er et av flere flyselskap som politianmeldes i Danmark for ikke å ha betalt tilbake kunder for avlyste reiser. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
ANMELDES: Norwegian er et av flere flyselskap som politianmeldes i Danmark for ikke å ha betalt tilbake kunder for avlyste reiser. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den danske Trafikstyrelsen politianmelder ti flyselskap for ikke å ha betalt tilbake kunder for koronaavlyste flyreiser. Norwegian er ett av selskapene.

Både i Norge og Danmark har Norwegian vært under hardt press for å være seine med refunderingen av flyreiser som ble avlyst som følge av koronapandemien.

Det har ført til at den danske etaten Trafikstyrelsen, som har ansvar for vei, jernbane og flytrafikk, politianmelder selskapet.

«Det blir nå opp til påtalemyndigheten å vurdere (Trafik)styrelsens innstilling om å pålegge de ti flyselskapene bøter», skriver den danske etaten i en pressemelding.

Også Aegan Airlines, Air France, Brussels Airlines, EasyJet, KLM, Ryanair, TAP Portugal, Thai Airways og Vueling politianmeldes.

Trafikstyrelsen har undersøkt 12 selskap. De to som ikke har blitt politianmeldt er SAS og Lufthansa. Begge selskapene må levere ytterligere dokumentasjon innen 10. januar.

Torsdag ble det imidlertid kjent at Luftfartstilsynet gir SAS én million kroner i bot, fordi selskapet fortsatt ikke har tilbakebetalt alle kundene sine for innstilte fly. Norwegian ble skjermet i denne prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer