Norwegian selger argentinsk datterselskap

JetSmart Airlines kjøper.

SKAL HJEM: I løpet av det neste halvåret skal Norwegians tre Boeing 737-800-fly sendes til Norwegians europeiske nettverk, mens avgangene i Argentina skal flys av selskapet JetSmarts egne Airbus A320-fly. Her fra Ezeiza flyplass i Buenos Aires. Foto: Marcos Brindicci / Reuters / NTB Scanpix
SKAL HJEM: I løpet av det neste halvåret skal Norwegians tre Boeing 737-800-fly sendes til Norwegians europeiske nettverk, mens avgangene i Argentina skal flys av selskapet JetSmarts egne Airbus A320-fly. Her fra Ezeiza flyplass i Buenos Aires. Foto: Marcos Brindicci / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian Air Shuttle har signert en avtale om å selge datterselskapet Norwegian Air Argentina (NAA) til JetSMART Airlines.

– Dette er et viktig grep for å igjen kunne bli lønnsomme, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, i en pressemelding.

JetSMART vil ta over driften av NAA med umiddelbar virkning, og vil fortsette å fly NAAs ruter fra Aeroparque flyplass. Norwegians varemerke vil bli faset ut av det argentinske innenriksnettverket i løpet av noen måneder.

I løpet av det neste halvåret vil de tre Boeing 737 800-flyene som betjenes av NAA bli erstattet av JetSMART sine egne Airbus A320-fly. De tre Boeing 737 800-flyene vil så returnere til Norwegians europeiske nettverk.

Alle passasjerer som har kjøpt billetter med NAA vil fly som planlagt, uten noen endringer, opplyser selskapet.

Forrige uke ble det kjent at Norwegian legger ned alle langdistanserutene fra Stockholm og København til USA og Thailand etter årets vintersesong.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer