Norwegian-sjefen: - Skal gjøre alt i vår makt

Etter flere dager med intenst press, får de kriserammede norske flyselskapene en garantiordning på 6 milliarder kroner fra Stortinget. Nå kommenterer Norwegian-sjefen krisehjelpen.

STRÅLENDE: Konsernsjefen sier til Børsen at Norwegian lå an til et strålende år, før coronakrisen rammet brutalt. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi synes det er veldig positivt at norske mydigheter kommer med en tiltakspakke for hele luftfarten i Norge. Vi har vært knalltydelige på at vi trenger likviditet og at vi trenger det hurtig, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram under en pressekonferanse torsdag kveld.

Bare timer tidligere ble det klart at Ap, Høyre, Frp, Sp, Venstre og KrF har blitt enige om en krisepakke for en norsk luftfartsindustri som har blitt brutalt rammet av coronaviruset.

Stortinget foreslår å etablere en statlig lånegaranti på til sammen 6 milliarder kroner. Av disse går 3 milliarder til Norwegian, 1,5 milliarder til SAS og de resterende 1,5 milliarder til Widerøe og øvrige flyselskaper.

- Lå an til tidenes resultat

Med garantien følger imidlertid strenge krav til egenkapital, som først og fremst rammer Norwegian.

For mens SAS og Widerøe tilfredsstiller egenkapitalkravet, vil Norwegian kun få 300 millioner kroner i første omgang. Deretter får de 1,2 milliarder kroner dersom de får lettelser i renter fra kreditorene, og de resterende 1,5 milliardene gis når selskapet har forbedret soliditeten, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer