Norwegian skjøt til værs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp etter en vinglete dagen derpå. Flyselskapet Norwegian skjøt til værs.

KRISELØSNING: Tirsdag morgen meldte NTB at statlig kjøp av aksjer i Norwegian kan komme på bordet som en løsning for å berge flyselskapet fra konkurs. Nyheten ble møtt av et umiddelbart byks på Oslo Børs. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
KRISELØSNING: Tirsdag morgen meldte NTB at statlig kjøp av aksjer i Norwegian kan komme på bordet som en løsning for å berge flyselskapet fra konkurs. Nyheten ble møtt av et umiddelbart byks på Oslo Børs. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av tidenes tyngste dager på Wall Street ble etterfulgt av en svak oppgang på Oslo Børs.

Hovedindeksen avsluttet dagen opp 0,94 prosent, etter det som var en vinglete dagen derpå fra gårsdagens enorme svingninger.

Norwegian kan trygt trekkes fram som en av dagens store børsvinnere. Selskapet, som er rammet hardt av unntakstilstanden coronaviruset har sendt verden ut i, steg med utrolige 21,97 prosent i dag.

Det skjedde etter at NTB tirsdag morgen meldte at et statlig oppkjøp av selskapet kan bli aktuelt som en siste utvei for å berge flyselskapet fra konkurs.

Nyhetsbyrået viser til kilder på at en uformell diskusjon allerede er i gang i de politiske miljøene om statlig kjøp av aksjer i Norwegian som et mulig alternativ for å sikre flyselskapets overlevelse.

De siste 30 dagene har flyselskapet mistet over 77 prosent av markedsverdien.

Av selskapene som omsatte mest, lå Equinor på toppen med en oppgang på 2,79 prosent. DNB var nest mest omsatt og hadde en nedgang på over 5 prosent,skriver NTB

Svingninger

Etter tre minutters handel steg hovedindeksen med 3,3 prosent. Så kjølnet entusiasmen en smule, og etter snaut tre kvarter var hovedindeksen opp 0,7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer