Norwegian slår alarm

Får ikke mer støtte av staten.

SIER NEI: Regjeringen vil ikke gi mer støtte til Norwegian eller Erik Braathens nye flyselskap. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian og selskapet Erik G. Braathen har bedt staten om støtte utover støtteordningene til bransjen. Regjeringen har imidlertid besluttet at staten ikke skal bidra med støtte til disse selskapene, skriver NRK.

- Vi mener at statens hovedhensyn om et tilstrekkelig tilbud og en sunn konkurranse i luftfarten også framover vil bli ivaretatt i det norske luftfartsmarkedet, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding mandag morgen.

Under en pressebrifing mandag morgen sier samferdselsminister Knut Arild Hareide at han håper Norwegian blir med videre.

- De har vist en egen evne til å overleve tidligere. Staten stiller opp, men det må også selskapet, aksjonærer og långivere gjøre, sier Hareide på pressebrifingen mandag morgen.

Støttenekten har ført til at aksjekursen stuper, og har gått ned 22,66 prosent i skrivende stund. Aksjen omsettes for rundt 50 øre.

Aksjen til flyselskapet ble mandag morgen satt under særlig observasjon på Oslo Børs etter regjeringens nei til ekstrastøtte til selskapet.

Særlig observasjon innebærer at det foreligger forhold som kan gjøre at verdsettelsen av et selskap er spesielt usikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer