Norwegian slutter å fly over Iran

Omdirigerer sine flygninger.

OMDIRIGERER: Norwegian slutter å fly over Iran, og omdirigerer sine fly. Foto: Lefteris Karagiannopoulos / Reuters / NTB Scanpix
OMDIRIGERER: Norwegian slutter å fly over Iran, og omdirigerer sine fly. Foto: Lefteris Karagiannopoulos / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Som et forsiktighetstiltak og i forbindelse med den usikre situasjonen i Iran, omdirigerer vi våre Dubaiflygninger inntil videre», skriver Norwegian i en e-post til Dagbladet.

Flyselskapet opplyste onsdag til NRK at de da vurderte å slutte å fly over Iran. Grunnen er uroen etter USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani og Irans hevnangrep mot militærbaser i Irak - og ikke minst at et ukrainsk fly styrtet i Iran under uklare omstendigheter kort etter avgang natt til onsdag.

«Vår sikkerhetsavdeling gjør løpende vurderinger. Vi er i tett dialog med luftfartsmyndigheter og forholder oss til deres anbefalinger og instruksjoner», heter det i e-posten fra Charlotte Holmbergh Jacobsson, presseansvarlig i Norwegian.

- Det var i går vi begynte å fly en annen rute, sier Jacobsson til Dagbladet i en utfyllende kommentar.Flere andre flyselskaper, blant dem Air France og Lufthansa, har tidligere meldt at de har omdirigert sine flygninger på bakgrunn av krisen i Midt-Østen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer