Norwegian søker konkursbeskyttelse

Flyselskapet Norwegian søker konkursbeskyttelse for to datterselskaper.

HARDT RAMMET: Norwegian har en rekke fly stående på bakken ved Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB
HARDT RAMMET: Norwegian har en rekke fly stående på bakken ved Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapene det gjelder er Norwegian Air International (NAI) og Arctic Aviation Assets DAC (AAA). Det melder selskapet i en børsmelding onsdag ettermiddag.

Norwegian skriver at beslutningen er tatt etter at den norske regjeringen sa nei til å støtte Norwegian med ytterligere midler som følge av coronapandemien.

- Vi har tatt avgjørelsen om å søke om beskyttelse for å reorganisere etter irsk lov for å sikre Norwegians fremtid, slik at det kommer våre ansatte, kundene og investorene til gode. Målet vårt er å finne løsninger i samarbeid med våre interessenter som gjør at vi kommer gjennom dette som et finansielt sterkere og mer robust flyselskap, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Basert på Norwegians nåværende kontantbeholdning og anslag for fremtiden, mener selskapet at det har tilstrekkelig likviditet til å gjennomføre reorganiseringsprosessen, heter det i pressemeldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer