Norwegian-søksmål: Boeing-fly «designet av klovner»

«Bedrageri», «en løgnpakke» for å selge farlige fly - og luselønn. Det er blant Norwegians anklager mot flyprodusenten Boeing.

SAKSØKER BOEING: Konsernsjef Norwegian, Jacob Schram  vasker hendene med antibac på hovedkontoret i Oksenøyveien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAKSØKER BOEING: Konsernsjef Norwegian, Jacob Schram vasker hendene med antibac på hovedkontoret i Oksenøyveien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian sparer på ingen måte på kruttet, i søksmålet mot den amerikanske flyprodusenten Boeing som 29. juni ble sendt inn til en domstol i Illinois, USA.

«Boeing må ta sine defekte fly tilbake og kompensere Norwegian for den enorme økonomiske skaden Boeings opptreden har forårsaket for Norwegian», heter det i stevningen, som Dagbladets finansnettsted Børsen har lest.

I brennpunktet er flytypene 737 MAX og 787 Dreamliner. 737 MAX ble i fjor satt på bakken over hele verden etter at feil på flyene førte til to flystyrter hvor hundrevis av mennesker mistet livet.

Dyp mistillit

Også for Norwegian ble dette katastrofalt. Flyselskapet parkerte i mars i fjor sine 18 MAX-fly - og er ikke sikre på at de noen gang ville komme i lufta igjen.

«Andre saker fortsetter å komme til overflaten etterhvert som MAX undersøkes, og alle disse vil ytterligere forsinke muligheten for at MAX noen gang forlater bakken», står det i stevningen.

787 Dreamliner skulle være både drivstoffeffektiv og pålitelig, men har i likhet med MAX vært en gedigen skuffelse. På grunn av feil har disse flyene stadig blitt satt på bakken, med tusenvis av innstilte flygninger som følge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer