Norwegian-topp: - Har kjøpt oss 100-150 dager

- Vi har kjøpt oss 100-150 dager da vi har beskyttelse, sier Norwegians finansdirektør Geir Karlsen. Han forteller at løsningen med konkursbeskyttelse i Irland har vært under arbeid «en stund».

SØKER KONKURSBESKYTTELSE: - Dette er en plan som vi har jobbet med en stund, og som ble veldig reell etter at regjeringen kom med den beslutningen de gjorde, sier Norwegians finansdirektør Geir Karlsen (t.h.) til Børsen. Konsernsjef Jacob Schram til venstre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØKER KONKURSBESKYTTELSE: - Dette er en plan som vi har jobbet med en stund, og som ble veldig reell etter at regjeringen kom med den beslutningen de gjorde, sier Norwegians finansdirektør Geir Karlsen (t.h.) til Børsen. Konsernsjef Jacob Schram til venstre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi søker om en rekonstruksjon av våre datterselskaper i Irland, og så skal vi bruke 100-150 dager på å prøve å bli enig med våre kreditorer om hvordan vi skal ta selskapet videre, sier Geir Karlsen, finansdirektør i Norwegian, til Dagbladets finansnettsted Børsen onsdag ettermiddag.

Han snakker med Børsen kort etter at selskapet har gått ut med en børsmelding om at flyselskapet har søkt konkursbeskyttelse i Irland for sine irske datterselskaper Norwegian Air International og Arctic Aviation Assets.

Sistnevnte er selskapet hvor Norwegian har organisert sitt flyeierskap.

Prekært etter regjeringsbeslutning

Norwegian har siden corona-pandemien rammet vært det hardest rammede flyselskapet i Norge, og har nå bare en liten håndfull fly i lufta og de aller fleste av sine medarbeidere permittert eller oppsagt.

Etter at regjeringen i begynnelsen av forrige uke avslo Norwegians bønn om mer pengestøtte utover statsgarantier på 2,7 millarder som selskapet fikk i vår, ble situasjonen prekær for selskapet.

- Dette er en plan som vi har jobbet med en stund, og som ble veldig reell etter at regjeringen kom med den beslutningen de gjorde, sier Karlsen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.