Norwegian vil gå ut av konkurskarantene i april

Norwegian satser alt på å unngå konkurs og regner noe forsinket med å komme ut av karantene i april. Dagens eiere vil da bare utgjøre 5 prosent av selskapet.

PÅ BAKKEN: 18 av Norwegians fly er Boeing 737 MAX 8, flytypen som onsdag fikk opphevet flyforbudet etter nesten to år på bakken. Om Norwegian vil fortsette å bruke disse flyene på lang sikt er derimot ikke avklart. Foto: Vidar Ruud / NTB
PÅ BAKKEN: 18 av Norwegians fly er Boeing 737 MAX 8, flytypen som onsdag fikk opphevet flyforbudet etter nesten to år på bakken. Om Norwegian vil fortsette å bruke disse flyene på lang sikt er derimot ikke avklart. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

På et fordringshavermøte i Oslo byfogdembete onsdag formiddag ga den offentlig oppnevnte rekonstruktøren, advokat Håvard Wiker, sin tilslutning til Norwegians redningsplan som ble lagt fram.

Møtet i domstolen kom i kjølvannet av et tilsvarende møte sist fredag i High Court i Dublin hvor en tilsvarende irsk gransker ivaretar den omfattende irske siden av Norwegians virksomhet.

- Imponert

På møtet i Oslo var det enkelte spørsmål til Norwegians planer for å komme seg ut av krisen, men ingen uttrykte mistillit til prosessen.

- Jeg er imponert over innsatsen alle har gjort, inkludert ledelsen i selskapet, med å finne løsninger, sa Wiker da han innledet møtet i retten.

Med forbehold om utviklingen av pandemien satser Norwegian fra april og inn mot sommeren på å være i drift med 50 fly på kortrutenettet i Norge og Norden, og med ruter til og fra Europa, i et nettverk av ruter selskapet tidligere drev med god lønnsomhet. På litt lenger sikt håper ledelsen å operere med 68 fly mot dagens 140.

Kutter verdien med 95 prosent

Fordringshaverne fulgte framleggelsen av kriseplanen digitalt og stilte spørsmål etter at konsernsjef Jacob Schram og finansdirektør Geir Karlsen hadde lagt fram planen for det de kaller Nye Norwegian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer