Gamingsluket:

NRK i huskrangel

NRK har brukt 40 millioner på dette huset. Nå går de rettens vei og krever en snau million tilbake.

LL35 - NRKS GAMINGHUS: Huset ligger staslig til på Nordstrand og har en fantastisk utsikt utover Oslofjorden. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
LL35 - NRKS GAMINGHUS: Huset ligger staslig til på Nordstrand og har en fantastisk utsikt utover Oslofjorden. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt har NRK investert og brukt over 40 millioner kroner på et prosjekt som skal gi reality-tv 24 timer i døgnet - med dataspill, gaming og dagliglivet fra en særpreget villa på Nordstrand i Oslo.

Halvannet år etter huskjøpet til 16 millioner, går NRK nå rettens vei for å hente inn igjen 915 582 kroner av storsatsingen.

De krever å få igjen pengene på grunn av mangler ved eiendommen. Manglene knytter seg til en gangbro med følgeskader for innervegg og en terrasse med følgeskader for himling og vegg.

- Det dreier seg om to vannskader, som vår entreprenør oppdaget og satte i gang utbedringsarbeider i vegger og på andre punkter i huset. Derav erstatningskravet, forklarer teknisk prosjektleder Geir Børdalen i NRK.

Huset er pusset opp for 3,5 millioner siden NRK kjøpte det.

NRK saksøker husets tidligere eier og Anticimix Forsikring, som har ansvaret for eierskifteforsikringen i forbindelse med handelen av det spektakulære huset. Huset er fra 1986 og ligger i lia over Mosseveien med utsikt over Oslofjorden og Oslos havneområde.

Vannskader

Den første vannskaden ble oppdaget umiddelbart. Vann kom ifølge NRKs entreprenør inn i veggen ved inngangsdør i øverste etasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer