Statsbudsjettet:

NRK raser: - Alvorlig

- Dette får vi ikke til å stemme, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, etter at det ble klart hva statskanalen tildeles i regjeringens forslag til statsbudsjett.

- GÅR IKKE OPP: NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen får ikke regnestykket til å gå opp, med pengepotten regjeringen har satt av til statskanalen neste år. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
- GÅR IKKE OPP: NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen får ikke regnestykket til å gå opp, med pengepotten regjeringen har satt av til statskanalen neste år. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen mener NRK blir kompensert for pris- og lønnsveksten i 2024. Dette får ikke vi til å stemme. Vi trenger å avklare med departementet hvordan regjeringen har kommet fram til sine tall, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til Medier24.

I regjeringens forslag til statsbudsjett, som ble lagt fram fredag, foreslås det at NRK skal få tildelt 6,443 milliarder neste år.

Dette representerer en økning på 3,6 prosent, skriver bransjeavisa.

- Alvorlig

Budsjettforslaget for 2024 er basert på en videreføring av tilskuddet i 2023, justert for pris- og lønnsvekst, skriver regjeringen i budsjettet.

NRKs økonomidirektør Andreas Nordvik mener imidlertid at dette er langt fra nok, og at NRK vil være underkompensert med cirka 60 millioner kroner i forhold til pris- og lønnsveksten, slik forslaget ser ut.

NRK-TABBE: På NRKs direktesendte program Dagsnytt 18 går det galt. NRK beklager nå på det sterkeste. Video: NRK. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

- Det er alvorlig at regjeringen også i år avviker fra vedtaket om at NRK skal ha forutsigbare økonomiske rammer, over en fireårs periode, sier Nordvik til Medier24.

Rammer publikum

Til Dagbladet sier Nordvik at NRK skulle hatt 4,6 prosent økning på neste års budsjett, dersom man skulle basert seg på det regjeringen forventer av lønns- og prisvekst.

Pengene som dermed ligger an til å mangle, er det for tidlig å si akkurat hva vil gå utover.

- Fjorårskuttet var betydelig, og mer krevende og alvorlig, så vi har en idé om hvordan vi kan få dette til, men det vil treffe publikumsinnholdet. Tilbudet vil bli redusert som følge av dette, på en eller annen måte, sier Nordvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer