NRK tapte vannskade­søksmål

Må punge ut, mens selger av eiendommen frifinnes.

Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2021 kjøpte NRK en eiendom på Nordstrand for å bruke det som TV-studio til et gamingprogram. NRK har brukt mer enn 40 millioner kroner på eiendommen.

Huset på eiendommen viste seg derimot å ha store vannskader. NRK har derfor saksøkt Anticimex forsikring med krav om prisavslag på 900 000 kroner for mangler ved villaen.

Partene har nå møttes i Oslo tingrett.

Retten konkluderte torsdag med at eiendommen ikke har kjøpsrettslig mangel, og at forsikringsselskapet og selger av eiendommen frifinnes.

NRK blir i tillegg pålagt å betale 471 833 kroner i sakskostnader til de saksøkte.

Har pusset opp for 3,5 millioner

Manglene som NRK krevde å få prisavslag for knytter seg til en gangbro med følgeskader for innervegg og en terasse med følgeskader for himling og vegg.

- Det dreier seg om to vannskader, som vår entreprenør oppdaget og satte i gang utbedringsarbeider i vegger og på andre punkter i huset. Derav erstatningskravet, forklarte teknisk prosjektleder Geir Børdalen i NRK i forkant av rettssaken.

NRK har pusset opp villaen for 3,5 millioner kroner siden de kjøpte det.

Huset er fra 1986 og ligger i lia over Mosseveien med utsikt over Oslofjorden og Oslos havneområde.

Ifølge NRK ble den første vannskaden oppdaget umiddelbart etter at de tok over. Ifølge deres entreprenør kom vann inn i veggen ved en inngangsdør i øverste etasje.

Vannskade nummer to ble oppdaget da is smeltet på terassen i 4.etasje og rant inn på kjøkkenet i etasjen under.

«Dårlig gjort»

I forkant av rettssaken sa tidligere eier Knut Wisting at han synes det hele er «dårlig gjort av NRK».

- At de gidder å holde på med dette, synes jeg er tullete. Jeg er stolt av huset mitt, og vi mener vi har en god sak, sa Wisting, som altså fikk rettens medhold i akkurat det.

Ifølge ham var bygget i orden da han overlot det til NRK, og viser til at tilstandsrapporten ved overtakelse ikke viste mangler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer