NRK-tomta: Naboer slår alarm

Naboer protesterer på «uakseptabelt» utbyggingsforslag rundt NRKs nye hovedkvarter: - Vil jobbe systematisk med innspill, sier NRK.

SVÆRT KRITISK: For to år siden fikk NRK fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra Ferd Eiendom og Axer Eiendom. Nå har privatpersoner, borettslag, organisasjoner og ulike etater i Oslo kommune fremmet skarpe meninger om en potensiell trasé over jernbanelinjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB
SVÆRT KRITISK: For to år siden fikk NRK fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra Ferd Eiendom og Axer Eiendom. Nå har privatpersoner, borettslag, organisasjoner og ulike etater i Oslo kommune fremmet skarpe meninger om en potensiell trasé over jernbanelinjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

- Vi er bekymret. Den ene bruløsningen truer eksistensen til ballplassen og en liten, men mye brukt lekeplass. På sikt frykter vi at også gjenbruksstasjonen ryker. For ikke å glemme «motorveien» dette vil skape inn mot parken, sier Helge Prøsch til Børsen.

For drøye to år siden punget NRK ut 800 millioner kroner for tre tomter på Ensjø i bydel Gamle Oslo. Den skal brukes til å bygge opp et nytt hovedkontor, som skal erstatte dagens institusjon på Marienlyst.

Det er langt fra uproblematisk. Allerede i startgropa utløste gigantprosjektet full krangel. I sommer skrev også Estate Nyheter at tomta antakeligvis er for liten for det NRK planlegger å bygge der.

- Enorm belastning

Nå etterlyser Oslo kommune bedre planer for NRKs gigantprosjekt. Blant annet ber Plan- og bygningsetaten NRK om å undersøke muligheten for å bygge en bruforbindelse ved toglinja.

I arbeidet med reguleringsprosessen for tomta ble det like før jul åpnet for innspill og bemerkninger.

Høringssvarene, som først ble omtalt av M24, bærer preg av dyp bekymring blant flere av NRKs framtidige naboer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer