Null ansatte – fikk coronastøtte for 17

Konsulentselskapet hadde ingen drift og null ansatte da coronatiltakene satte inn 12. mars 2020. Likevel fikk det lønnskompensasjon for 17 ansatte.

BORTE: Ved denne Frogner-adressen stopper sporene i Brønnøysundregistrene etter selskapet som har fått corona-støtte for 17 ansatte, uten å ha ansatte. Mannen som er registrert som eier av selskapet, sier han solgte det videre før det fikk støtte, og at det bare var en forretningsadresse. Foto: Øistein Monsen
BORTE: Ved denne Frogner-adressen stopper sporene i Brønnøysundregistrene etter selskapet som har fått corona-støtte for 17 ansatte, uten å ha ansatte. Mannen som er registrert som eier av selskapet, sier han solgte det videre før det fikk støtte, og at det bare var en forretningsadresse. Foto: Øistein Monsen Vis mer
Publisert

En svart smijernsport leder inn til en ærverdig Frogner-bygård fra 1897. På denne adressen på Oslos beste vestkant er selskapet registrert – et selskap som skal drive med «byggeteknisk konsulentvirksomhet » , ifølge Brønnøysundregistrene.

Selskapet har fått corona-støtte for 17 ansatte av Nav. Det til tross for at selskapet hadde null ansatte da coronakrisa satte inn i mars – og null ansatte ved utgangen av året.

Innenfor dørene er det ingenting som tyder på at selskapet eksisterer. På de blanke messingskiltene er navnene på psykologer, advokater og forlag.

Men ingen steder er det tegn til selskapet vi leter etter.

- Det er solgt, sier 57-åringen som står oppført som selskapets eier i Brønnøysundregistrene, gjennom et annet selskap. Han er en regnskapsfører fratatt autorisasjon, som gjennom en årrekke har gjort det til business å overta selskaper og selge dem videre.

Han sier han solgte konsulentselskapet før det ble søkt om coronastøtte, og at han ikke har noe med det mulige bedrageriet å gjøre.

Dagbladet har ingen holdepunkter for at regnskapsføreren er involvert i et mulig bedrageri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer