Ny avsløring

Superyachten som har blitt koblet til Vladimir Putin blir pusset opp - på eierens regning. Det skjer selv om den er beslaglagt av italienske myndigheter.

I HAVN: Scheherazade skal ha en verdi på 700 millioner dollar, over 7 milliarder norske kroner. Den ble beslaglagt av italienske myndigheter for 15 måneder siden. Foto: Nick Zonna/ipa-agency.net/Shutterstock/NTB
I HAVN: Scheherazade skal ha en verdi på 700 millioner dollar, over 7 milliarder norske kroner. Den ble beslaglagt av italienske myndigheter for 15 måneder siden. Foto: Nick Zonna/ipa-agency.net/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Superyachten Scheherazade har av flere blitt koblet til selveste Vladimir Putin.

Den ble beslaglagt av italienske myndigheter for 15 måneder siden, og har siden da stått i havna Marina di Carrara nord i Toscana.

Nå skriver Financial Times at selv om båten er beslaglagt på grunn av Russlands krig mot Ukraina, har italienske myndigheter latt yachtens eier betale både for personalet, vedlikeholdet og for at båten skal bygges om.

RØMMER: Russlands invasjon av Ukraina har ribbet flere av Russlands oligarker for noen av deres største verdier. Men noen har klart å komme seg unna. Slik gjorde de det. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Bekrefter oppussingen

Yachten skal ha en verdi på svimlende 700 millioner dollar, over 7 milliarder norske kroner.

Den er 140 meter lang, og har 22 gjestelugarer, to helikopterdekk og et spa.

Og til tross for at den bare er fire år gammel pusses den altså nå opp, av det Milano-baserte selskapet Italian Sea Group, ifølge FT.

Selskapet bekrefter at de er i gang med en ombygging av båten, og at det er båtens eier som betaler for det.

Agenzia del Demanio, som tar seg av beslaglagte russiske eiendeler i Italia, bekrefter også at de har tillat oppussingen, i samråd med det italienske finansdepartementet.

Putins stråmann

Ingen av dem vil si noe om hvem som eier båten.

Likevel har den lenge blitt knyttet til oligarken Eduard Khudainatov, som tidligere var administrerende direktør i det russiske oljeselskapet Rosneft.

I fjor skrev Bloomberg at amerikanske myndigheter mente at Khudainatov eier to yachter på vegne av Vladimir Putin. Det har også blitt hevdet av teamet rundt den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer